Jeg håper å kunne bidra til å styrke relasjonen mellom Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo, sier medieprofessor Arne Krumsvik som går fra HiOA til UiO. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Jeg håper å kunne bidra til å styrke relasjonen mellom Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo, sier medieprofessor Arne Krumsvik som går fra HiOA til UiO. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Krumsvik går til lederjobb på UiO

Medieprofessor Arne Krumsvik ved Høgskolen i Oslo og Akershus blir ny leder ved Instititutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en nesten tre måneders rekrutteringsprosess har Universitetet i Oslo bestemt seg: Medieprofessor Arne Krumsvik ved Høgskolen i Oslo og Akershus har fått instituttlederstillingen ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Stillingen ble lyst ledig med søknadsfrist 1.juni etter at Tanja Storsul, som hadde den tidligere, har begynt i stillingen som direktør ved Institutt for samfunnsforskning. Av de sju søkerne til stillingen var blant andre medieprofessor Gunn Enli og tidligere dekan ved journalistutdanningen ved Høgskulen i Volda Pål Aam. 

Styrke samarbeidet UiO/HiOA

— Jeg er stolt, glad og ydmyk, sier Krumsvik til Khrono. 

Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, har allerede gratulert på facebook og håper Krumsvik kan bidra til samarbeid mellom høgskolen og universitetet, og Krumsvik bekrefter overfor Khrono: 

Jeg håper å kunne bidra til å styrke relasjonen mellom UiO og HiOA.

Are Krumsvik

— Jeg håper å kunne bidra til å styrke relasjonen mellom Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo. 

Arne Krumsvik (49), jobber i dag ved journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Krumsvik har en doktorgrad i medievitenskap og journalistikk fra Universitetet i Oslo 2009. Han har lang erfaring som redaksjonell leder blant annet som nettsjef i VG og Dagbladet, kanalsjef i Scandinavia Online, sjefredaktør i Romerikes Blad og radiosjef i Kanal 24. 

I tillegg til professorstillingen ved Institutt for journalistikk og mediefag ved HiOA er han nå også leder av Senter for tverrfaglig medieforskning, og professor II ved Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology, Avdeling for ledelse. 

Internasjonale fotavtrykk

Da Khrono i juni skrev om søkerlista til jobben sa Krumsvik dette om hvorfor han søkte stillingen:

— Instituttet er ledende i nasjonal sammenheng og har potensial til å sette et enda tydeligere fotavtrykk internasjonalt innenfor sine satsingsområder, sa Krumsvik og la til:  

— Et bedre samarbeid med praksisfeltet vil også øke studentenes jobbmuligheter. Dette vil jeg gjerne være med på å realisere, sa han.

Krumsvik var også en av de mestpubliserende professorene ved høgskolen i 2015.

For ordens skyld: Arne Krumsvik er også styreleder i Khrono siden 2014, men har meldt fra at han ikke ønsker en ny styreperiode i avisen fra 1.januar 2017.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS