forskning

Hun blir Norges første president i Science Europe

Forskningsrådets direktør Mari Sundli Tveit blir president i en organisasjon som påvirker utviklinga av forsknings- og innovasjonspolitikken i Europa. 

Styret i Science Europe
Administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit (nummer tre fra venstre) er valgt som president i Science Europe. Her er hun sammen med det nyvalgte styret.
Publisert Oppdatert

— Dette er en stor ære, og jeg ser veldig frem til å starte opp i det viktige vervet som president for Science Europe, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit i ei pressemelding. 

Science Europe representerer 41 organisasjoner som enten finansierer eller bidrar til forskning. Den har hovedsete i Brussel og ble dannet for 12 år siden.

Medlemsorganisasjonene deler erfaringer og praksis og utvikler felles strategier. I tillegg snakker de med én, felles stemme når det er relevant. 

— Science Europe spiller en sentral rolle i å styrke og knytte sammen aktivitetene til medlemslandene, assosierte land og EU-kommisjonen. I løpet av det siste tiåret har Science Europes stemme blitt stadig sterkere og innflytelsesrik i utviklingen av forsknings- og innovasjonspolitikk. Dette viktige arbeidet ser jeg fram til å videreutvikle, sier Tveit.

— Fremme internasjonalt samarbeid

Nå vil diskusjonene rundt det neste rammeprogrammet begynne, og den nyvalgte presidenten er sikker på at Science Europe her vil spille en viktig rolle. 

– Jeg er overbevist om at Science Europes rolle vil bli stadig viktigere i årene som kommer. Science Europe spiller en viktig rolle i å utvikle rammer for å fremme internasjonalt samarbeid. Jeg ser også frem til samarbeidet med Global Research  Council for å styrke den globale dimensjonen, sier Mari Sundli Tveit. 

Hun skal samarbeide med to visepresidenter: Marcel Levi, som er president for det nederlandske forskningsrådet (NWO), representerer forskningsfinansiørene, mens Javier Moreni Fuentes, visepresident for det spanske forskningsrådet, representerer organisasjonene osm bidrar med forskning. 

Powered by Labrador CMS