NTNU

Hun overtar ledelsen ved konfliktfylt NTNU-institutt

Kristin Viggen er ansatt som ny instituttleder ved Institutt for sosialt arbeid på NTNU.

Kristin Viggen skal lede Institutt for sosialt arbeid ved NTNU de neste fire årene.
Publisert Oppdatert

I første utlysningsrunde var det kun én søker til stillingen som instituttleder ved Institutt for sosialt arbeid ved NTNU, og det var instituttets omstridte førsteamanuensis, Øyvind Eikrem.

Eikrem ble tidligere i sommer foreslått avskjediget på grunn av hans påståtte bruk av anonym rasistisk facebookkonto og brudd på tjenesteplikter ved NTNU.

Avskjedssaken pågår fortsatt.

Lederstillingen ble utlyst på nytt.

Styret ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU) vedtok 25. juni å ansette Kristin Viggen som instituttleder fra 1.august. Nå Det meldte NTNU via en melding på sitt intranett.

Viggen er i dag førstelektor, studieprogramleder og nestleder for utdanning ved instituttet. Hun har hovedfag i sosialt arbeid fra NTNU, samt ph.d.-kurs fra NTNU. Hun har tidligere ledererfaring fra praksisfeltet og senere fra Høgskolen i Sør-Trøndelag og NTNU.

Viggen overtar et konfliktfylt institutt, som over lengre tid har slitt med arbeidsmiljøproblemer i tillegg til den såkalte Eikrem-saken. Saken rundt Eikrem startet i 2018 etter at psykologen og antropologen Eikrem uttalte seg om en drapssak på asylsøkerbarn i Trondheim på nettstedet Resett.

Powered by Labrador CMS