Studentvelferd

Hun skal lede Velferdstinget i Oslo og Akershus

Etter trøbbel med å finne kandidater har Velferdstinget nå valgt nye studentledere.

Maika Marie Godal Dam, nyvalgt leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, ønsker å fokusere på studentfrivilligheten, psykisk helse og boligsituasjonen.
Maika Marie Godal Dam, nyvalgt leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, ønsker å fokusere på studentfrivilligheten, psykisk helse og boligsituasjonen.
Publisert Oppdatert

Velferdstinget i Oslo og Akershus hadde originalt problemer med å finne en ny lederkandidat og måtte utsette fristen for å stille, men den 2. juni ble ett nytt arbeidsutvalg valgt. De nye studentlederne tropper på 1. juli. Maika Marie Godal Dam er valgt til ny leder.

Med seg i arbeidsutvalget får hun:

  • Marius Torsvoll, nestleder.
  • Didrik Svellingen, samarbeidsansvarlig.
  • Vemund Jernsletten, politikk- og medieansvarlig.

«Velferdstinget har et spennende og viktig år foran seg det kommende året. Det noe jeg gleder meg veldig til å ta fatt på sammen med resten av det nyvalgte Arbeidsutvalget», sier Godal Dam i en pressemelding.

Godal Dam ble også valgt inn i Sentralstyret til Norsk studentorganisasjon (NSO) på organisasjonens landsmøte våren 2021.

Studentenes situasjon må bedres

— Hvilke tre saker tror du blir viktigst for Velferdstinget å jobbe med i året som kommer?

— Jeg tror for det første at det blir viktig å bygge opp studentfrivilligheten igjen. Studentforeningene har mistet mye under korona, sier den Godal Dam til Khrono.

— Så tror jeg at studentenes psykiske helse blir viktig. Vi har visst lenge at mange sliter, og vi har sett det enda mer under korona. Det blir viktig å videreføre den satsingen det sittende arbeidsutvalget har gjort, fortsetter hun.

— Studentenes boligsituasjon har virkelig kommet fram i lyset gjennom blant annet bevegelsen reduser husleia og Instagram-kontoen «min_drittleilighet». Det blir viktig å samarbeide med disse bevegelsene, samskipnaden og andre, for å bedre studentenes bosituasjon, avslutter den nyvalgte lederen.

Powered by Labrador CMS