smitteutbrudd ved hvl

HVL-rektoren om koronautbruddet: — Nå må vi være forberedt på alt

I helgen meldes det om flere nye smittetilfeller i Bergen siden torsdag. Elleve av dem er studenter ved HVL. Nå har Bergen kommune gått ut med en liste over utesteder der flere av de smittede skal ha oppholdt seg.

Rektor ved Høgskulen på Vestlandet, Berit Rokne, her avbildet i forbindelse med et representantskapsmøte i Unviersitets- og høgskolerådet på Lillehamer, forbereder seg på at smittetallet ved HVL kan øke gjennom helgen.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken er oppdatert med de siste smittetallene per lørdag 22. august kl. 14.45, og med info fra Bergen kommune om utesteder kl. 15.35. Se nederst for mer informasjon om det siste.

— Nå må vi være forberedt på alt. Antallet smittede studenter kan komme til å øke, sier Rokne, og legger til at hun blir sittende på kontoret utover ettermiddag og kvelden til situasjonen foreløpig har stabilisert seg.

Se liste over utesteder nederst.

Etter et møte med beredskapsgruppen ved HVL, har hun trukket seg tilbake til kontoret for det som fort kan bli en lang helg.

Fredag morgen kom først nyheten om at to studenter ved HVL var smittet av koronaviruset. Senere på dagen steg tallet til sju, og deretter til åtte, ifølge instituttleder Tom Skauge ved Institutt for økonomi og administrasjon.

Oppdatering lørdag 22. august klokken 14.45: Det er nå meldt om ytterligere tre smittetilfeller i Bergen, ifølge Bergens Tidende. De tre skal være studenter ved HVL, og tallet smittede studenter er nå oppe i elleve. Denne artikkelen er oppdatert med de nye tallene.

— Per nå er det ikke noe nytt. Det er Bergen kommune som melder om eventuelle nye smittetilfeller, sier rektor ved Høgskulen på Vestlandet, Berit Rokne til Khrono fredag ettermiddag.

— Har dere kontroll på smittesituasjonen ved Høgskulen på Vestlandet?

— Vi var godt forberedt til studiestarten og fadderuken, og har lagt til rette for godt smittevern. I en situasjon som dette er man uansett avhengige av at hver enkelt, både studenter, ansatte og meg selv, følger de smittevernreglene som gjelder, svarer Rokne, og legger til:

— Betingelsene for å kunne gjøre dette, har fra høgskolens side hele tiden vært der.

Sjekker opp i bosituasjon

Hun sier videre at det nå først og fremst er helsevesenet og Bergen kommune som følger opp de smittede studentene, som alle har tilhørighet til Institutt for økonomi og administrasjon.

Instituttet vil tilby neste ukes undervisning digitalt, og øvrige aktiviteter ved campus vil fortsette som vanlig.

På spørsmål om hvordan HVL følger opp de smittede studentene akkurat nå, svarer Rokne følgende:

— I første omgang vil vi sjekke opp i at de har en bosituasjon som er akseptabel i henhold til at de er syke. Utenom det er det ikke så mye vi får gjort inn mot studentene. Når det gjelder selve helsetilstanden deres er dette noe de må ha en dialog med helsevesenet om, poengterer Rokne.

Fem utesteder

Lørdag ettermiddag sendte Bergen kommune ut en pressemelding der det informeres om at smitteutbruddet kan knyttes til fem utesteder i Bergen sentrum.

Slik så det ut utenfor Fotballpuben i Bergen sentrum tidligere i sommer.

Smittevernkontoret i Bergen kommune oppfordrer alle som har vært disse stedene om å følge ekstra godt med på symptomer som kan være koronasmitte. Er du usikker bør du teste deg.

  • Utestedene Kvarteret og Lille på fredag 14. august i tidsrommet mellom klokken 21.00 – 00.30
  • Fotballpuben fredag 14. august i tidsrommet 22.00 – 23.00
  • Deltakere på fadderarrangementet på Forum scene 15. august som satt i bakre del av salen
  • Ricks 15. august i tidsrommet fra klokken 22.00 til stengetid, samt de som jobbet i baren på Ricks i denne perioden
Powered by Labrador CMS