PLAGIAT

Influenceren har innrømmet plagiat. Nå stilles det spørsmål ved bachelorgraden

Influenceren sier hun har hatt en uansvarlig, slurvete og usystematisk arbeidsmetode, som har medført en rekke feil. Hun sier også at hun har bachelorgrad, men det kan ikke universitetet bekrefte.

Den danske influenceren Katherine Diez har vært i en stor mediestorm etter anklager om plagiat den siste tiden.
Publisert

— Jeg er sint på meg selv, ulykkelig, skammer meg mest av alt. Dette er den største profesjonelle lærdommen i livet mitt så langt, skriver den danske influenceren og litteraturkritikeren Katherine Diez på Instagram.

Den siste tiden har det kommet en rekke anklager om plagiat i 35-åringens tekster, som opprinnelig ble luftet på nettforumet Reddit. Diez har innrømmet og beklaget plagiaten. Aftenposten har også omtalt saken. 

Sier hun har bachelorgrad

Nå stilles det også spørsmålstegn ved om bachelorgraden hennes fra København universitet er ekte. Hun sier selv hun har en bachelorgrad i dansk, men det kan ikke universitet bekrefte. Det skriver danske Ekstrabladet. Diez har så langt ikke kommentert anklagene om bachelorgraden hennes. 

I 2018 skrev hun selv på Instagram at det var kommet henne for øret at andre plagierer tekstene hennes, tar bildene hennes uten tillatelse og at tekstene hennes er delt uten sitering. «Det er jeg lei av. La være med det. Tenk selv», skrev hun i 2018. 

I Danmark har hun hatt en spesiell posisjon som både influencer, med alt som følger med av lettkledde bilder og luksusliv, og bokanmelder og skribent. 

— Skriver og snakker om litteratur, feminisme og alt det private, som er politisk, skriver hun om seg selv på Instagram.

Kan ikke utelukke mer plagiat

— Jeg vil først og fremst understreke at jeg har den største respekt for andre forfatteres verk og jeg har aldri hatt ønske om å plagiere andres tekster. Jeg lever for å skrive og er derfor dypt ulykkelig over det som har skjedd og har brukt den siste uken på å innse at jeg har hatt en uansvarlig, slurvete, usystematisk arbeidsmetode, som har medført en rekke feil, som jeg beklager, skriver Diez på Instagram. 

Influenceren skriver at hun ikke kan utelukke at det er andre steder i hennes «store produksjon» av artikler og anmeldelser kan være passasjer der hun burde vært flinkere til å henvise til kilder. 

— Nå forstår jeg viktigheten av å være kompromissløst presis med kildehenvisninger i enhver sammenheng. 

Hun avslutter med å si at hun tar på hundre prosent ansvar for sine feil, og at hun nå skal bruke tid på å rydde opp. 

Powered by Labrador CMS