Innfører laveste flytende studielånsrente noensinne

Fra 1. september settes flytende rente i Lånekassen ned til 1,539 prosent. Det er laveste flytende studielånsrente noensinne.

Administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark.
Administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flytende rente vil fra 1. september være 0,62 prosentpoeng lavere enn dagens flytende rente, som er 2,159 prosent. Siden mars i år har flytende studielånsrente sunket med noe over ett prosentpoeng fra 2,599 prosent.

— Aldri før har flytende rente på studielån vært lavere enn den vil være fra 1. september, sier administrerende direktør Nina Schanke Funnemark, i en pressemelding.

Sist flytende rente var tilnærmet like lav var i 2016, da renten en periode var nede på 1,756 prosent.

Basert på markedsrenter

— Studielånet skal være et av de gunstigste lånene man har, og vise at det satses på kunnskap og studenter. I usikre tider som nå, og hvor renta generelt er lav, er det godt å se at også Lånekassen setter ned renta, sier leder av Norsk studentorganisasjon, Andreas Trohjell til Khrono.

Renten i Lånekassen baseres på beregninger fra Finanstilsynet. Både fast og flytende rente i Lånekassen beregnes ut fra et gjennomsnitt av de fem beste tilbudene på boliglån i markedet.

Flytende rente med virkning fra 1. september er basert på markedsrentene på boliglån slik de var gjennom mai og juni.

Ni av ti har flytende rente

Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente. 669 300 av Lånekassens kunder har flytende rente på studielånet sitt, mens 37 800 har fast rente.

Neste mulighet for å binde renten på studielånet er 10.–17. august.

Powered by Labrador CMS