studentvalg

Innstilles som ny leder for 250.000 studenter

Maika Marie Godal Dam er enstemmig innstilt som leder av Norsk studentorganisasjon. Sjekk resten av innstillingene til arbeidsutvalget.

Maika Marie Godal Dam er innstilt som leder av NSO for perioden 2022-23.
Publisert

«Maika har imponert valgkomiteen med sin politisk strategisk forståelse, tillitsfulle vesen, fenomenale formidlingsevne og forståelse for ledervervet», skriver valgkomitéen i sin innstilling til ledervervet i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Maika Marie Godal Dam leder i dag Velferdstinget i Oslo og Akershus, og kniver med Bjørn Olav Østeby om å bli leder for 300.000 studenter det kommende året.

Selve valget skjer på NSOs landsmøte 21. til 24. april, men valgkomitéen er ikke i tvil om hvem som bør bli den nye lederen:

«Valgkomiteen er imponert over hvordan Maika har vist seg som en sterk retoriker, hennes tillitsvekkende person og politiske teft. Med den forståelsen og bakgrunnen hun har vil hun raskt komme inn i rollen og ta både politikerne og media med storm».

Den glødende omtalen gjorde at hovedpersonen selv måtte ta til Twitter for å uttrykke sin glede:

— Stas

— Det er absolutt stas å høre så fine ord om seg selv. Selv om jeg hadde en god følelse etter å ha snakket med valgkomitéen, tør man aldri forvente noe. Derfor er det ekstra hyggelig å få en slik bekreftelse.

Tiden fram mot landsmøtet skal hun bruke på å snakke med medlemslagene for å la dem som ikke kjenner henne, bli bedre kjent.

— Blir det påskeferie?

— Påskeferien blir nok en god blanding av samtaler med medlemslagene og henge på Twitter for å besvare spørsmål der, sier Dam og ler.

Ønsker å fortsette i NSO

Med på laget ønsket valgkomitéen Simen Oftedahl som ny nestleder. Han er også enstemmig innstilt. Han er nåværende velferds- og likestillingsansvarlig i arbeidsutvalget til NSO.

«Simen er trygg og samlende, og vil med sin politiske tyngde og rolleforståelse fylle rollen som nestleder svært godt», skriver valgkomitéen.

Dams motstander til ledervervet, Bjørn Olav Østeby, er enstemmig innstilt som internasjonalt ansvarlig i arbeidsutvalget.

«I vervet som internasjonalt ansvarlig har valgkomiteen stor tro på at Bjørn Olav vil representere norske studenter internasjonalt på en solid, trygg og svært tilfredsstillende måte», skriver valgkomitéen.

Østeby bekrefter i en e-post at han fortsatt ønsker å stille som kandidat til ledervervet, tross innstillingen.

— Enn så lenge opprettholder jeg mitt kandidatur, skriver Østeby i en SMS.

Samlet valgkomité

Det har vært en samlet valgkomité i år, og samtlige innstillinger er enstemmige. Kandidatene til vervene som fag- og forskningspolitisk ansvarlig (Ina Maria Finnerud), fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig (Jørgen Valseth) og velferds- og likestillingsansvarlig (Ola Gimse Estenstad) er enstemmig innstilt.

«Ina viser nemlig en fagpolitisk forståelse og en refleksjon rundt forskning inn i utdanningene som imponerer valgkomiteen. Videre viser Ina til kunnskap om politiske prosesser, faglige begreper og har klare og tydelige mål for å i større grad inkludere forskning i utdanningene», skriver valgkomitéen om Finnerud.

Kandidaten som har overrasket valgkomitéen mest er Valseth.

«I et arbeidsutvalg vil Jørgen være uvurderlig. Han er løsningsorientert, trygg og sosialt sterk. Han viser sterke egenskaper innen konflikthåndtering til den grad som imponerte valgkomiteen på det sterkeste».

Estenstad får skussmål for sin kunnskap og politiske teft.

«Ola har gjennom hele valgprosessen imponert valgkomiteen med gode refleksjoner om samarbeid, politisk påvirkning, organisasjonsbygging og strategisk arbeid for gjennomslag på velferdsområdet».

Powered by Labrador CMS