NSO-valg

To vil bli landets neste studentleder. Tirsdag møttes de i debatt

Det er to kandidater til ledervervet i Norsk studentorganisasjon. Selve valget er ikke før etter påske, men onsdag møttes de til sin første debatt.

Se opptak av debatten her.

Publisert Oppdatert

Onsdag 30. mars klokken 19.00 var det duket for lederdebatt mellom de to kandidatene til ledervervet i Norsk studentorganisasjon (NSO).

NSO gjennomfører sitt landsmøte, der arbeidsutvalg, sentralstyre og andre verv skal velges og politikk skal vedtas, fra 21. til 24. april i Tønsberg.

Øverst i denne saken kan du se opptak av direktesendingen av debatten.

To tidligere partipolitikere

Sittende leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Maika Marie Godal Dam (25) er den ene lederkandidaten.

Maika Marie Godal Dam

— Mitt mål er å gi dere og våre studenter en klar og tydelig stemme, og å dra NSO i en åpen og fremoverlent retning. Vi skal i større grad være med å sette dagsorden og drive frem debatter. For at vi skal få til det, må medlemslagene sikres medvirkning. Slik svarer vi best på studentenes utfordringer, skriver Godal Dam i sitt kandidatur.

Godal Dam sitter også i NSOs sentralstyre. Fra 2015 til 2019 var hun folkevalgt for Arbeiderpartiet i Bydel Bjerke i Oslo.

Kultur for å utfordre

Mot henne stiller Bjørn Olav Østeby (26).

Bjørn Olav Østeby

— Som leder for NSO vil jeg bidra til å utvikle ny politikk, ved å skape en kultur for å utfordre etablerte normer og regler, med stor takhøyde og et mangfold av meninger. Da ser jeg for meg at vi kan være en studentbevegelse som deltar aktivt i det offentlige ordskiftet, om både levevilkår for studenter og hvordan universitets- og høyskolesektoren skal utvikle seg videre, skriver Østeby i sitt kandidatur.

Østeby er tidligere studentleder og høgskolestyremedlem ved Høgskulen på Vestlandet. Han har også sittet to perioder i NSOs sentralstyre og var fra 2015 til 2019 folkevalgt for Høyre i Ski (nå Nordre Follo).

Powered by Labrador CMS