VALGKAMP

Innstilt som leder av Norsk student­organisasjon.
— Veldig stas

Jens Bartnes er innstilt av valgkomiteen som ny leder i Norsk studentorganisasjon (NSO). 

Valgkomiteen i NSO mener Jens Bartnes «har demonstrert en imponerende forståelse for organisasjonens struktur, dens betydning i det politiske landskapet og viser dyktighet i å reflektere over lederrollens ulike aspekter».
Publisert Oppdatert
Fakta

Valgkomiteens innstilling

Arbeidsutvalget

 • Leder: Jens Bartnes
 • Nestleder: Elida Linnea Slettum
 • Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Erica Marie Kunz-Skrede
 • Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Maiken Køien Andersen
 • Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig: Sigve Næss Røtvold
 • Internasjonalt ansvarlig: Nora Rymoen Houidi (Flertallsinnstilling)
 • Internasjonalt ansvarlig: Kristine Vilde Sandtrøen (Mindretallsinnstilling) 

Sentralstyret

 • Robert Granlund
 • Odd Arne Fosse
 • Didrik Nohre Lønvik
 • Elisabeth Hoksmo Olsen
 • Simen August Randen
 • Oliwia Skowron
 • Emil Øvretveit
 • Oscar Dos Santos Hellberg-Kvalsvik

— Det er veldig stas å få innstilling fra valgkomiteen, og jeg gleder meg til å møte organisasjonen på landsmøtet i april. Jeg håper jeg får muligheten til å være en klar og tydelig talsperson for studentene i året som kommer, sier Bartnes til Khrono. 

Bartnes er til daglig internasjonalt ansvarlig i arbeidsutvalget til Norsk studentorganisasjon (NSO). Han gjorde ferdig en bachelorgrad ved NMBU i 2022, og har satt studenttilværelsen på pause fram til han er ferdig i studentorganisasjonen. 

Anja Landsverk er medlem av valgkomiteen og sier komiteen er svært fornøyd med årets kandidater. 

– Vi har hatt et tøft valg fordi vi syns alle har vært veldig flinke i prosessen. Vi har endt opp med det vi mener er et godt helhetlig arbeidsutvalg hvor alle kan jobbe godt politisk, men også sammen og innad i organisasjonen, sier hun.

Ingenting er avgjort 

Jens Bartnes påpeker at ingenting er avgjort før etter landsmøtet. Det er landsmøtet som tar beslutningen om hvem det ønsker som leder. 

— Nå har jeg brukt tid de siste ukene på å prate med de ulike medlemslagene, høre hva som er viktig for organisasjonen og hva vi ønsker å ha som felles prosjekt det kommende året. Nå er det først påskeferie og så et intenst landsmøte etter det. 

I begrunnelsen for innstillingen skriver valgkomiteen følgende: 

«Valgkomiteen har enstemmig innstilt Jens Bartnes som leder av NSO. Jens har demonstrert en imponerende forståelse for organisasjonens struktur, dens betydning i det politiske landskapet og viser dyktighet i å reflektere over lederrollens ulike aspekter. Han framstår som en stabil leder med grundig forståelse for organisasjonen og politisk påvirkning.»

Da Khrono snakket med Bartnes i januar, trakk han fram studentboliger, internasjonale studenters økonomi og studiestøtte som viktige saker for ham som en potensiell leder. 

Valgkomiteen innstiller enstemmig Elida Linnea Slettum til nestleder i NSO. 

I begrunnelsen står det: «Elida viser et stort engasjement for NSO, for studentmedvirkning og for studentenes rettigheter. Hun har lang erfaring fra både politikk og organisasjonsliv, deriblant som nestleder i Studentparlamentet ved UiB, som sentralstyremedlem, og som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i NSO.»

Som fag- og forskningspolitisk ansvarlig innstilles Erica Marie Kunz-Skrede enstemmig. Valgkomiteen skriver at Kunz-Skrede «viser stort engasjement for forskningspolitikk, studentinvolvering i forskning og for arbeid med utdanningskvalitet.» 

I år kom ingen av kandidatene fra Trøndelag eller lenger nord. 

– Vi har passet på å dekke den geografiske spredningen vi har kunnet dekke, som betyr at vi har innstilt kandidater fra sør, øst og vest, forteller Landsverk.

Sitter tett på lederen 

Siden Bartnes allerede har et verv i NSO, er han godt kjent med organisasjonen. Da han lanserte sitt kandidatur i april, sa han til Khrono at han har sittet tett på nåværende leder Oline Sæther og syns jobben virker interessant. Han mente også å ha et fortrinn over de andre kandidatene til ledervervet, fordi han kanskje ikke vil trenge like lang opplæringsperiode som de andre kandidatene. 

Det var tre kandidater som lanserte kandidatur til årets valg. I tillegg til Bartnes stilte Karl Magnus Nyeng og Kaja Hovdenak. Til nestledervervet var det tre som stilte

Nyeng stilte også mot Oline Sæther, men tapte voteringen på landsmøtet i 2023. Powered by Labrador CMS