suveren rekord

Khrono dobler fra i fjor:
10 millioner sidevisninger

En bedre julegave kunne ikke redaksjonen ha fått.

Det ble en begrenset markering i går, der de fleste befant seg på hjemmekontor, timer før Khrono rundet 10 millioner sidevisninger
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige gang Khronos redaksjon satte ny rekord i sidevisninger var da milepælen 5 millioner sidevisninger på ett år, ble nådd 19. desember 2019.

Men rekorden fra 2019 skulle altså vise seg å bli blåst av banen i 2020. Natt til 16. desember passerte Khrono 10 millioner sidevisninger hittil i 2020.

Julegave

— I år som i fjor er dette en helt strålende julegave. Lesingen av avisa har bare økt og økt. 2020 har sånn sett vært helt eventyrlig, midt i en svært vanskelig tid både for kunnskapssektoren, landet og verden, sier redaktør Tove Lie.

Khrono ble opprettet i 2013 og var fra starten en lokalavis for Høgskolen i Oslo og Akershus. I 2019 gikk i tillegg til OsloMet, åtte andre universiteter og en høgskole inn med finansiering og Khrono ble med det en nasjonal kunnskapsavis med redaksjoner i både Oslo, Bergen og Brussel og tilsammen 14 ansatte.

Flere finansiører

— Det er klart at det er økte økonomiske rammer og felles satsing på avisa fra flere universiteter og høgskole som nå gir resultater. Khrono er et lite medieeventyr, og nå vi er godt i gang med å bygge kunnskapsavisen både nasjonalt og internasjonalt, seier Lie.

— Vår suverent mest leste sak i år er avsløringen om de falske universitetene. Det var et krevende stykke arbeid som har blitt lagt merke til langt utenfor norsk akademia, og sånt inspirerer til videre jobbing med kvalitetsjournalistikk, sier redaktøren.

De som finansierer Khrono er Universitetet i Bergen og OsloMet som de to største, i tillegg til UiT Norges arktiske universitet, Universitetet i Agder, NTNU, Nord universitet, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Sørøst-Norge, Universitetet i Oslo og Høgskulen på Vestlandet.

Powered by Labrador CMS