Fornyet interesse for eierskap i Khrono

Eierskap. Flere viser fornyet interesse for eierskap i Khrono. — Det kan være snakk om 5-6 ulike institusjoner, sa rektor Curt Rice på OsloMets styremøte i dag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OsloMet-styret skal etter planen vedta eventuelt nytt eierskap Khrono i sitt neste møte, 13. juni.

Tirsdag 24. april orienterte rektor Curt Rice styret om prosessen så langt, og sa at interessen fra Universitetet i Bergen hadde skapt et sterkt engasjement rundt saken.

For et par uker siden drøftet UiB-styret en sammenslåing av UiBs avis På Høyden og Khrono - for å få til en større nasjonal avissatsing.

Les også: UiB skal utrede flere alternativer til avissamarbeid med Khrono

Det var 10.mai i fjor at styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus vedtok å åpne for flere eiere i avisen.

..når Bergen, Agder og Tromsø nå ser på medeierskap, så tar vi en runde til på det.

Ole RIngdal

Fornyet interesse

Curt Rice sa til OsloMet-styret tirsdag at Universitetet i Bergen ba administrasjonen om å utrede saken videre, og de skal komme tilbake til den i slutten av mai.

— Spesielt skal de se på hva som skal skje med deres egen avis på UiB. Samtidig har flere institusjoner tatt kontakt med OsloMet, flere nå nylig, sa Rice og viste til en fornyet interesse rundt medeierskap i avisen.

Organisasjons- og virksomhetsdirektør Tore Hansen, som leder prosessen med å finne flere eiere til en enda bredere nasjonal satsing på Khrono, bekrefter økt interesse fra flere.

Stavanger, Agder og HSN

Fra før er det kjent at UiT Norges arktiske universitet er positiv til å bli medeier i avisen og det samme med Høgskulen på Vestlandet - i tillegg til Universitetet i Bergen.

— I tillegg har direktørene ved Universitetet i Agder og Universitetet i Stavanger sagt at de ønsker å ta en ny vurdering av eierskap, sier Tore Hansen til Khrono.

Ole Ringdal, direktør ved Universitetet i Stavanger, forteller at de først ga negativt svar om eierskap i Khrono.

— Men så har vi blitt enige om å se på det på nytt i lys av interessen til universitetene i Bergen og Tromsø.

— Hva har endret seg siden sist?

— Det er vel det at det nå kan være litt bredere interesse for deltakelse. Det er ingen garanti for at vi faller ned på noe annet, men vi hadde en samtale oss administrative mellom på Universitets- og høgskolerådsmøte og fant det rimelig at når Bergen, Agder og Tromsø nå ser på medeierskap, så tar vi en runde til på det, sier han, og legger til at han ikke kan si noe om eventuelt når det vil bli tatt en avgjørelse i Stavanger.

For tidlig å konkludere

Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen ved Universitetet i Agder forteller at de ble kontaktet av Universitetet i Bergen (UiB) etter deres styrevedtak, og har sagt seg interessert i å være med i samtaler rundt de strategiske mulighetene dette måtte åpne for.

— Hva har endret seg siden sist?

— Vi har sagt oss villige til å være med i samtaler rundt UiBs initiativ. Om det medfører at vår siste vurdering av eierskap i Khrono endres, er altfor tidlig å si noe om, sier hun. Universitetet i Agder takket før jul i fjor nei til invitasjonen om medeierskap.

Sørøst utreder

I styremøtet ved Høgskolen i Sørøst-Norge 13. mars ble det i en eventueltsak om mulig eierskap i Khrono besluttet at saken skal utredes, og deretter fremmes for styret for behandling.

Rektor Petter Aasen forteller at styret har vedtatt å utrede eierskap i en uavhengig nyhetsavis, og at det parallelt utredes å opprette et åpent forum for meninger og diskusjon for medarbeidere og studenter ved høgskolen.

— Arbeidet pågår og er planlagt ferdigstilt i løpet av våren, sier han.

— Ser dere til Khrono, eller er ikke det avgjort heller?

— Ingenting avgjort, men vi ser alltid til Khrono, svarer HSN-rektoren.​​

Redaksjonen avventer

Redaktør Tove Lie i Khrono sier at både hun og redaksjonen ser fram til å få flere eiere og mer ressurser til å lage en enda bedre avis.

— Vi merker en stor interesse rundt Khrono på mange måter. Nå avventer vi og tar ingenting for gitt, men håper at interessen vil føre til noen konkrete avtaler på eiersiden, sier Lie. ​

Fakta

Dette er Khrono

Khrono.no ble lansert 22.april 2013, og er en uavhengig nettavis for og om høyere utdanning. Avisen er redigert etter Redaktørplakaten.

Avisen er medlem i Fagpressen og heleid av OsloMet.

Nettavisen skal i sin dekning av universitets- og høgskolesektoren tilstrebe en kritisk og seriøs journalistikk, i tråd med den frie pressens idealer. Dette søkes etterlevd ved å dekke universitets- og høgskolesektorens virksomhet og relaterte temaer lokalt, nasjonalt og internasjonalt stimulere til meningsutveksling og faglig debatt

Khronos målgruppe er ansatte og studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner , samt andre som er interessert i stoff fra avisens nedslagsfelt.

Khrono ble tildelt Fagpresseprisen 2014 og to skandinaviske priser for god design i konkurransen SNDScandinavia.

Khronos redaktør,Tove Lie, ble kåret til Årets nyskaper av Oslo redaktørforening i 2018.

Avisen er også nominert til Årets nisjenettsted - en pris som deles ut under de Nordiske mediedagene i Bergen 3.mai 2018.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS