redaktørpriser

Khrono-redaktør nominert til årets redaktør

Tove Lie er en av tre nominerte til prisen som årets redaktør i Oslo.

I år er det 10 år siden Khrono ble etablert og ansvarlig redaktør Tove Lie kan feire med en nominasjon som Årets redaktør fra Oslo redaktørforening.
Publisert Oppdatert

Ansvarlig redaktør i Khrono, Tove Lie, er en av tre nominerte til prisen «Årets redaktør» i Oslo.

Årets redaktørpriser deles ut på Oslo redaktørforenings årsmøte 6. mars.

— Dette var skikkelig stas! Jeg ble både overrasket og glad for nominasjonen. Spesielt hyggelig å bli sett og satt pris på av redaktørkolleger, som også har sett at vi holder på med et aldri så lite medieeventyr i Khrono, sier Tove Lie.

I juryens begrunnelse vises det til at det har gått ti år siden Lie ble ansatt av Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet) for å bygge opp en lokalavis for skolens ansatte.

«Siden den gang har Khrono vokst til å bli et nasjonalt, dagsordensettende medieorgan på sine felt, som er store og viktige i samfunnet. Den offentlige samtalen om forskning og høyere utdanning hadde sett helt annerledes ut i Norge uten Khronos nyhetsdekning og åpne debattflater», heter det.

Videre viser juryen til at Khrono nå teller 17 årsverk og har kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Brussel.

«Lie er en erfaren medieleder, som med Khrono viser at hun evner å sette store ambisjoner ut i live – og lykkes», står det i begrunnelsen.

Flere priser

I 2018 fikk Tove Lie både Oslo redaktørforenings pris «Årets nyskaper» og Fagressens «Årets fagpresseredaktør».

Khrono har dessuten fått flere priser og hederlige omtaler, blant annet Fagpresseprisen i 2014.

I tillegg til Tove Lie er utenriksredaktør i NRK Sigurd Falkenberg Mikkelsen og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG nominert.

Falkenberg Mikkelsen har ledet NRKs utenriksavdeling i et år som virkelig har satt journalistikken på prøve, heter det, mens Håndlykken har vært en instrumentell kraft i arbeidet med de største sakene gjennom et langt krigsår, og pekt tydelig retning i en krevende periode, ifølge begrunnelsen.

I tillegg til prisen som Årets redaktør, skal det deles ut priser som Årets nyskaper og Årets meningsbærer.

Powered by Labrador CMS