Universitetet i Stavanger

Klaus Mohn reagerer på Kjell Bernstrøms uttalelser

— Motstanden mot nyetablering fra de etablerte og privilegerte har lang tradisjon, sier UiS-rektor Klaus Mohn.

Rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn, reagerer på Kjell Bernstrøms uttalelser.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med Khrono uttaler avtroppende universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen (UiB), Kjell Bernstrøm, at Universitetet i Stavanger (UiS) er en trussel mot UiB.

Les hele intervjuet med Khrono her.

— Kjenner oss ikke igjen

Nærmere forklart sikter Bernstørm blant annet til den stadig mer konkurransepregede situasjonen i sektoren.

— Agder og OsloMet er på full fart opp. Vi ser hvordan UiS prøver å bygge seg opp som breddeuniversitet, med legeutdanning. De er en mye større trussel for oss enn Høgskulen på Vestlandet, sier Bernstørm.

I et intervju med Stavanger Aftenblad søndag ettermiddag, svarer UiS-rektor Klaus Mohn på uttalelsene til Bernstrøm.

— Dette er et tankesett vi ikke kjenner oss igjen i. Når vi lager nye utdanninger, så er det for å møte kompetansebehov i samfunnet, ikke for å demme opp for andre universitet, skriver Klaus Mohn i en melding til Aftenbladet.

— Kompetanse og pågangsmot

Rektoren i Stavanger reagerer særlig på Bernstrøms uttalelse om at UiS er en trussel. Han peker også på at nær halvparten av norske medisinstudenter studerer utenlands, og at det derfor er bred enighet om at flere leger må utdannes i Norge.

— Ambisjonene våre er støttet opp av kompetanse og pågangsmot, medvind fra politikere og finansiell støtte fra næringslivet i regionen, skriver Mohn til Aftenbladet.

Han fortsetter:

— Motstanden mot nyetablering fra de etablerte og privilegerte har lang tradisjon. Dette er vi godt kjent med, for eksempel fra kampen om å etablere UiS som universitet. Hos oss bretter vi opp ermene og tenker mest på det vi selv kan utrette.

Powered by Labrador CMS