Styrker fagskolen

Kristiania kjøper moteskole

Legger penger på bordet for moteskolen Esmod.

Solfrid Lind, direktør for Høyskolen Kristiania og nummer to fra høyre, utelukker ikke flere fagskoleoppkjøp framover. Her sammen med eiere og ledere ved Esmod.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fagskolen Kristiania, fagskole- og datterselskapet til Høyskolen Kristiania, kjøper moteskolen Esmod fra dagens eier Fashion Mode AS.

— Vi har kjøpt alle aksjene i ESMOD. Tidligere eier og rektor fortsetter inn i den nye avdelinga, sier direktør i Høyskolen Kristiania, Solfrid Lind.

Høgskolen har det siste året satset tungt på å bygge seg opp innen fagskoler, og etablerte i fjor høst nye campus både i Oslo og Bergen.

Direktør Lind sier Høyskolen Kristiania vil svare på et ønske fra myndighetene om sammenslåing av de mange fagskolene.

— Myndighetene ønsker en konsolidering i fagskolesektoren, slik man har hatt i universitets- og høgskolesektoren. Derfor er det naturlig at vi med våre ambisjoner om å vokse både vokser organisk og gjennom oppkjøp.

Fra fagskole til doktorgrad

Esmod tar med seg 80 studenter og sju ansatte inn i Fagskolen Kristianias nye lokaler, og daglig leder og rektor blir med over som ledere i det som blir en ny avdeling.

— Er det flere fagskoleoppkjøp på gang?

— Ikke som uttale meg om akkurat nå, men det vil være naturlig fremover, sier direktør Lind til Khrono.

Hun sier de framover skal bygge fagskolen innenfor samme fagområder som høgskolevirksomheten.

— Når vi blir et arbeidslivsuniversitet, vil vi ha et tilbud som strekker seg fra fagskole til doktorgrad, forteller Lind.

— Er det flere oppkjøp på gang på selve høgskolesiden?

— Vi utelukker ikke at det kan komme, men det er ikke noen konkrete oppkjøp eller sammenslåinger på gang for øyeblikket, sier Lind.

Powered by Labrador CMS