stilling ledig

Kunnskapsavisen Khrono søker erfaren nyhetsjeger i Oslo

Vi søker en erfaren nyhetsjeger til vårt Oslo-kontor.

OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Søk på stillingen her

Kunnskapsavisen Khrono er en prisbelønt digital nyhetsavis for høyere utdanning og forskning. Vi er i sterk vekst. Avisen er finansiert av 11 universiteter og høgskoler og har 17 ansatte fordelt på redaksjoner i Oslo, Bergen, Trondheim og Brussel.

Kunnskapsavisen Khrono søker erfaren nyhetsjeger i Oslo

Brenner du for den seriøse og undersøkende journalistikken? Ønsker du å gå inn i et felt som er underdekket av andre redaksjoner for å sette dagsorden og skape debatt? Er du iderik, uredd og selvgående? Da kan du være den vi ser etter.

Kunnskapsavisen Khrono.no, som dekker høyere utdanning og forskning og alt det andre som hører med, vokser for niende året på rad. Siden 2019 har vi hatt trafikkøkning på 154 prosent, passerte 13 millioner sidevisninger i 2021 og veksten fortsetter inn i 2022. Vi er en heldigital nisjeavis og har ledig stilling som nyhetsjournalist i vår redaksjon sentralt plassert i Oslo.

Redaksjonen med 17 medarbeidere er fordelt på Oslo, Brussel, Bergen og Trondheim.

Khrono har høye redaksjonelle ambisjoner og målet er videre vekst.

Dine arbeidsoppgaver vil i hovedsak være

 • å produsere aktuelle nyhetssaker og reportasjer med mål om å sette dagsorden i samfunnsdebatten, kunnskapssektoren og akademia

Du må ha

 • erfaring fra nyhetsjournalistikk og gjerne undersøkende journalistikk
 • gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig
 • høyere relevant utdanning. Lang redaksjonell erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.

Det er en fordel at du har

 • ferdigheter som fotograf og produksjon av videosnutter
 • kjennskap til eller kunnskap om høyere utdanning og kunnskapssektoren

Vi ønsker en nyhetsjeger som er nysgjerrig, har blikk for de gode nyhetssakene og vilje og evne til å dukke ned i større komplekse saksfelt, dokumenter og databaser. Du har høy digital kompetanse, er systematisk, og produserer og leverer på tid. Du er også etterrettelig og pågående, og bygger tillit og kildenettverk på nye områder. Å jobbe i team, men også være selvstendig og selvgående, er noe du foretrekker.

Vi kan tilby deg

 • en viktig og utfordrende jobb i en ambisiøs nyhetsavis med seriøs og kritisk journalistikk
 • arbeidsdager med høyt tempo og mye latter
 • låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse
 • gode velferdsordninger

Noe turnusarbeid og reisevirksomhet må påregnes. Du vil bli ansatt ved OsloMet, men eierskapsstrukturen i avisen er under utredning og kan bli endret i løpet av inneværende år.

For OsloMet er det viktig å gjenspeile befolkningen i vår region og ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. OsloMet arbeider aktivt med å utvikle seg videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

 • redaktør Tove Lie, telefon 913 22 012
 • nyhetsredaktør Ragnhild Bjørge, telefon 900 73 491
 • utviklingsredaktør Henrik Brattli Vold, telefon 450 98 665

Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode 1434 rådgiver i lønnstrinn 50 – 66 tilsvarende 461 300 – 604 700 eller 1364 seniorrådgiver i lønnstrinn 60 – 74 tilsvarende kroner 543 500 – 702 100 per år avhengig av kvalifikasjoner. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes.

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk her.

Søknadsfrist: 16. mars 2022

Powered by Labrador CMS