nytt om folk

Kyrre Lekve har fått ny jobb

I høst tok Kyrre Lekve over som midlertidig administrerende direktør i Simula etter Asla Tveito. Når går ferden videre for 55-åringen.

Kyrre Lekve blir ny direktør for Institutt for samfunnsforskning.

Kyrre Lekve blir ny direktør for Institutt for samfunnsforskning (ISF).

Han tar over etter Tanja Storsul, som går over i ny stilling som prorektor for forskning ved OsloMet fra 1. august.

— Jeg ser fram til å bidra til at ISF fortsetter å levere den beste forskningsbaserte kunnskapen om hvordan samfunnet fungerer, uttaler Lekve i en pressemelding fra ISF.

— Forskningspolitisk tyngde

Styreleder i ISF, Kristian Berg Harpviken, er svært fornøyd med å få Lekve med på laget og inn i direktørstillingen ved instituttet.

— Kyrre Lekve har forskningspolitisk tyngde, gode strategiske evner, og bred lederfaring. Med Kyrre som leder er jeg trygg på at instituttet er godt rustet for fremtiden, sier Harpviken.

Kyrre Lekve har en doktorgrad i biologi fra Universitetet i Oslo. Han har vært viseadministrerende direktør ved IT-forskningsinstituttet Simula Research Laboratory siden 2015, og etter at Aslak Tveito takket av som Simula-direktør i fjor, har Lekve fungert som midlertidig administrerende direktør.

Før stillingen i Simula var Lekve assisterende direktør ved NIFU. Lekve er i tillegg styreleder ved Høyskolen Kristiania og tidligere nestleder i styret ved Høgskolen i  Innlandet.

Ga ut bok

I fjor ga Lekve ut boken Kunnskapsdebatt på villspor, der han blant annet kritiserte universitetene og rektorer i det høyere utdanningssystemet i Norge.

I kampen om ressursene mener Lekve at rektorene driver med krisemaksimering og at de har et omtrentlig forhold til fakta.

— Veldig mange av dem er glimrende fagfolk. Som fagpersoner blir de ikke tatt i unøyaktigheter på noe som helst. Men de har en særs omtrentlig omgang med fakta når det gjelder forskningspolitikk, sa Lekve i et intervju med Khrono i forbindelse med utgivelsen av boken.

Nå venter nye utfordring for 55 år gamle Lekve.

— Vi lever i en brytningstid der selve samfunnsorganiseringen er under press. Da må ISF spille en ledende rolle. Jeg ser fram til å jobbe sammen med ISFs gode forskere for å beholde og videreutvikle den sterke posisjonen instituttet allerede har, sier han.

Powered by Labrador CMS