Snart landsmøte og valg

Lederdebatt i NSO

Tre lederkandidater møtes. Og en sofaprat.

Daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på landsmøtet til NSO i 2019. I år, som i fjor, blir landsmøtet og valg av ny ledelse, digitalt.
Daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på landsmøtet til NSO i 2019. I år, som i fjor, blir landsmøtet og valg av ny ledelse, digitalt.
Publisert Oppdatert

Fredag kveld, kl.20.00-21.00, møtes de tre kandidatene til ledervervet i Norsk studentorganisasjon (NSO) til debatt på direkten. (Du kan se opptak av debatten nederst i saken. NB: Bildene starter ikke før ca 15 minutter ut i sendingen).

Landsmøtet for landets største studentorganisasjon gjennomføres digitalt i slutten av denne måneden og det samme gjør kveldens lederdebatt.

Debatten finner sted vel en uke før valgkomiteen 19.april offentliggjør sin innstilling til ny ledelse i NSO.

Tre kandidater

Så langt har tre lederkandidater meldt seg. De er alle tre opptatt av det kommende stortingsvalget til høsten og at studentene må få gjennomslag for sine saker i en eventuell ny regjeringserklæring.

Lederkandidat Tuva Todnem Lund fra NMBU
Lederkandidat Tuva Todnem Lund fra NMBU

Tuva Todnem Lund, nåværende leder for Studenttinget ved NMBU er en av lederkandidatene.

For NSO er medlemslagene grasrota, derfor vil jeg jobbe med å sette reell påvirkning øverst på agendaen det neste året. Vi må melde oss på i samfunnsdebatten innenfor alle tema som påvirker studenthverdagen, på en slik måte at den enkelte student opplever at vi taler vår felles sak, og påvirker hverdagen til det bedre, skriver hun i sin kandidatpresentasjon.

I kveld møter hun to mannlige utfordrere:

Lederkandidat Daniel Hansen Masvik fra UiT
Lederkandidat Daniel Hansen Masvik fra UiT

Daniel Hansen Masvik, tidligere leder i Studentparlamentet ved UiT Norges arktiske universitet.

Mange av våre viktigste prioriteringer før mars 2020 har blitt tydeligere. Det gjelder studiestøtte og studentboliger, men også tilrettelegging, studiekvalitet og ikke minst alle de ulike aspektene ved et godt læringsmiljø, skriver Masvik i sin presentasjon.

Lederkandidat 2021: Jonas Økland.
Lederkandidat 2021: Jonas Økland.

Jonas Økland fra Handelshøyskolen BI. Økland har sittet som velferds- og likestillingsansvarlig i arbeidsutvalget i NSO det siste året og ønsker seg altså en ny periode - nå som øverste leder.

Økland trekker fram blant annet at NSO skal være fremst i panna til samtlige utdanningspolitikere i september i år. Han vil også at NSO skal være gode på å bruke alle deler av organisasjonen.

Leder i årets valgkomité Nikolai Klæboe, vil lede debatten.

(Saken er oppdatert fredag kveld med at debattene er i opptak. Bilde og lyd starter ca 15 minutter ut i sendingen).

Powered by Labrador CMS