Rektor Petter Aasen ved det nyeste universitetet i Norge har fått 100.000 kroner i lønnstillegg. Foto: Eva Tønnessen

Lønnstillegg til rektor Aasen

Rektorlønn. Rektor Petter Aasen ved Universitetet i Sørøst-Norge har fått lønnstillegg.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) vedtok 13. desember at rektor Petter Aasen skal få et lønnstillegg på 100.000 kroner per år med virkning fra 1. juli 2018.

Aasens årslønn blir dermed på 1.518.000 kroner, går det fram av protokollen fra styremøtet.

Rektor ved OsloMet, Curt Rice, fikk 75.000 kroner i lønnstillegg, gjeldende fra 1. januar 2018. Det vedtok OsloMet-styret i februar. Ifølge tall Khrono innhentet i oktober har Rice nå 1.516.983 kroner i samlet årslønn.

Rektor ved NTNU, Gunnar Bovim, er den best betalte rektoren i Norge med en lønn på 1.723.300 kroner.

Rektorlønningene ved de norske utdanningsinstitusjonene avgjøres av styrene, heter det i en e-post fra Kunnskapsdepartementet. Departementet har ingen rolle når det gjelder fastsettelse av lønn til rektorene som er lønnet i samsvar med Hovedtariffavtalene.

For de valgte rektorene som fra før var ansatt ved institusjonen, er situasjonen annerledes. De beholder sin tidligere lønn med et rektortillegg på toppen gjennom rektorperioden. Dette tillegget er regulert av en sentral avtale med Kunnskapsdepartementet, og spenner fra minst 200.000 til minst 500.000, ut fra størrelsen på institusjonen.

To av rektorene er på Statens lederlønnsordning, det er NHH-rektor Øystein Thøgersen og NTNU-rektor Gunnar Bovim. De øvrige lederne ved statlige universiteter og høgskoler som er på Statens lederlønnssystem er direktørene ved universitetene i Oslo, Bergen og Tromsø.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS