Utlysning

Lyser ut rektorjobb på Vestlandet

Stillingen som rektor ved Høgskulen på Vestlandet lyses ut med søknadsfrist 1. august.

Styreleder Arvid Hallén leder arbeidet med å finne ny rektor etter Berit Rokne.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskulen på Vestlandet (HVL) skal ha ny rektor fra 1. januar 2021, når åremålet til dagens rektor Berit Rokne går ut.

Berit Rokne fortalte på spørsmål fra Khrono 3. februar i år at hun ikke kommer til å søke en ny periode. Hun har vært rektor siden 1. januar 2017, samtidig som Høgskolen i Bergen fusjonerte med Høgskolen Stord/Haugesund og Høgskulen i Sogn og Fjordane og ble til Høgskulen på Vestlandet.

— For meg har det vært helt klart hele perioden at det blir bare denne ene rektorperioden, svarte Rokne.

Styret ved HVL har nå vedtatt utlysningstekst og det er klart for utlysning av stillingen.

Søknadsfristen er satt til 1. august. I august og første del av september skal det foretas intervjuer og vurdering av kandidater, og på styremøtet 24. september skal ny rektor ansettes.

Skal jobbe for å gjøre HVL til universitet

Et rådgivende innstillingsutvalg under ledelse av styreleder Arvid Hallén har foreslått utlysningsteksten, og den ble vedtatt i styret 30. april. I utlysningen står det står det blant annet at den som ansettes skal ha en avgjørende rolle i arbeidet for at HVL skal bli et universitet med en tydelig profesjons- og arbeidslivsrettet profil. Universitetssøknaden skal etter planen sendes ved overgangen 2022/23.

Les også: Inntil 50 nye millioner til universitetssøknad

Ellers står det blant annet at rektor må ha høy vitenskapelig kompetanse, helst innen et av høgskolens fagområder. Vedkommende må også ha kunnskap om universitets- og høgskolesektoren, forståelse for høgskolens samfunnsoppdrag og ha solid leder erfaring fra kunnskapsorganisasjon. God økonomiforståelse og godt kjennskap til politiske prosesser som setter rammene for UH-sektoren står også på kravlista.

Fire i finalen sist

Forrige gang var det fire kandidater i finaleheatet for å bli rektor ved HVL.

Foruten Berit Rokne, som fikk jobben, søkte også daværende rektor ved Høgskolen i Bergen, Ole- Gunnar Søgnen, daværende rektor ved Høgskolen Stord/Haugesund Liv Reidun Grimstvedt og Geir Anton Johansen, som var dekan ved avdeling for ingeniørutdanning og økonomifag ved Høgskolen i Bergen. I alt var det 11 søkere.

Powered by Labrador CMS