Norges Handelshøyskole

Må ta eksamen på nytt etter ansatt-tabbe

13 minutter før innleveringsfristen gikk ut ble et løsningsforslag publisert på nettet. Nå må 20 studenter ta eksamen på nytt.

20 NHH-studenter må ta eksamen på nytt etter at et løsningsforslag ble publisert på skolens interne nettsider.
Publisert

Mandag 31. mai leverte en rekke masterstudenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) inn besvarelsen på en eksamensoppgave i faget «Detecting corporate crime».

Men det var ett problem. 13 minutter før den ordinære innleveringsfristen gikk ut ble nemlig et løsningsforslag publisert på skolen interne nettsider.

NHH: — Leit

Som følge av dette har NHH bestemt at 20 av 47 studenter for eksamensbesvarelsene sine annullert og dermed må ta eksamen på nytt, skriver Bergens Tidende.

Beskjeden om at feilen var skjedd kom to dager etter at eksamen var blitt levert. De nye eksamensdatoene de rammede studentene kan velge mellom er 17. juni og 20. august.

— Dette er leit og helt klart uheldig for de studentene som blir rammet, sier prorektor for utdanning ved NHH, Malin Arve, til Bergens Tidende.

— En formell feil

Studentene som hadde levert inn oppgaven før en NHH-ansatt tabbet seg ut og la løsningsforslaget ut på de interne sidene, slipper å ta opp eksamen på nytt.

— Det har skjedd en formell feil, og det må vi forholde oss til, sier Arve.

Den nye eksamenen blir noe kortere fore timer istedenfor seks, for å lette studentenes arbeidsmengde.

Powered by Labrador CMS