Bjørn Haugstad, statssekretær.

Intet nytt om målstyring

Målstyring har vært statens styringsfilosofi i utdanningssektoren siden Gudmund Hernes på 1990-tallet, skriver statssekretær Bjørn Haugstad, og avslutter debatten med professor Noralv Veggeland.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor i offentlig politikk Noralv Veggeland avlegger meg igjen en visitt under overskriften Haugstad har forstått noe. Det er for så vidt en hyggelig anerkjennelse, men jeg tror likevel det er behov for en oppklaring.

Veggeland omtaler det nærmest som en avsløring når jeg skriver at målstyring er statens styringsfilosofi («Så er det endelig sagt eksplisitt»).

Målstyring har vært statens styringsfilosofi i utdanningssektoren siden St.meld.nr. 37 (1990-91) Organisering og styring i utdanningssektoren, fremlagt av Gudmund Hernes. Så det er neppe første gang det er sagt eksplisitt.

Utover denne oppklaringen har jeg ikke tro på at videre debatt med Veggeland vil opplyse saken, og avslutter derfor fra min side.

Les også: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS