NYBYGG

Materialtørke kan utsette nybygget til Studenter­samfundet i Trondheim

Medlemmene har gitt klarsignal til å ta første spadetak for det nye bygget ved Studentersamfundet i Trondheim.

Her er den foreløpige fasaden til nybygget til Studentersamfundet i Trondheim.
Publisert

Lørdag 18. september vedtok Studentersamfundet i Trondheim at byggingen av «Nybygg» kan starte, og at det derfor kan signeres med en entreprenør.

Avstemminga var åpen for alle medlemmer av Samfundet, og endte med et overveldende flertall, 95,7 prosent av 323 stemmer, for godkjenning av byggestart.

Som Khrono har skrevet, er planen å bygge et tilbygg til det ikoniske Samfundet-bygget fra 1929. Tilbygget skal være på hele 4.100 kvadratmeter. Planene har eksistert helt siden 1953.

Kostnadsrammen på prosjektet er 200 millioner kroner.

Finansieringen kommer blant annet fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Kunnskapsdepartementet, og Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim.

Materialtørke kan utsette

Fredrik Engelschiøn Akre er leder av Studentersamfundet i Trondheim. Han sier at planen lenge har vært å komme i gang med byggingen etter UKA 2021, men per i dag er tidsplanen noe usikker.

— Det er håpet, men det er vanskelig på grunn av materialtørke i hele Europa, sier Akre til Khrono.

Fordi det skal bygges på kvikkleire trengs det for eksempel 20 meters armeringsjern, som i dag er umulig å få importert.

Så snart Samfundet har inngått en avtale med entreprenør vil de gå inn i en samspillsfase. Tilbudene fra entreprenørene kommer 24. september.

— Vi kommer ikke til å gamble på dette. Det er bevist at samspillsfasen er veldig viktig i utviklingen av et sånt byggeprosjekt. Vi må stole på fagfolk, vi kan ikke ta disse avgjørelsene alene, sier Akre.

Etter planen skal nybygget stå klart en gang før UKA 2023.

Fredrik Akre, leder for Studentersamfundet i Trondheim.

Historisk for Samfundet

— Planen er å legge ned grunnsteinen, den seremonielle starten på byggingen, 21. oktober, sier Akre.

Akre opplyser at om det kommer noen store uforventede utfordringer, kan det hende det kreves flere vedtak fra Studentersamfundet.

— Det er bare å kjøre på og takle de utfordringene som kommer, understreker han.

Akre ønsker å legge til:

— Det her er veldig historisk for oss. Den 111 år gamle organisasjonen vår får et nytt bygg som skal fylles med latter, vin og sang for å inkludere enda flere. Dette er kanskje det største som har skjedd siden gjenåpninga etter krigen, avslutter Akre.

Mer om bygget kan leses i sakspapirene og på Samfundets nettsider.

Powered by Labrador CMS