Havforskningsinstituttet

Nils Gunnar Kvamstø er ny havforskningsdirektør

Sjef for Norsk Polarinstitutt, Ole Arve Misund, blir i morgen trolig utnevnt til ny direktør for Havforskningsinstituttet, skriver Fiskeribladet.

Direktør Ole Arve Misund ved Norsk Polarinstitutt blir etter det Fiskeribladet erfarer ny sjef for Havforskningsinstituttet.
Publisert Oppdatert

(Endringslogg/retting fredag 13.08.21 kl 11.48: Fredag ble det klart at Nils Gunnar Kvamstø blir ny havforskningsdirektør og ikke Ole Arve Misund slik det står omtalt i denne saken. Tittelen i saken ble også endret samtidig. )

Det er Fiskeribladet som erfarer at Misund trekker det lengte strået i kampen om det neste åremålet ved Havforskningsinstituttet. Han blir etter det avisen erfarer utnevnt i statsråd i morgen.

To ganger

Jobben som toppsjef ved Havforskningsinstituttet har vært utlyst to ganger, etter at søknadsfristen ved første utlysning ble forlenget. Ansettelsen er et åremål på seks år.

Ole Arve Misund har tidligere vært forskningsdirektør ved Havforskningsinstituttet og er nå sjef for Norsk Polarinstitutt.

Ansettelsesprosessen har trukket i langdrag. Mange har tolket dette som at Nærings- og fiskeridepartementet ville ha en annen kandidat enn sittende direktør Sissel Rogne. Men departementet har bedt henne om å opprettholde søknaden, trass i at jobben ble utlyst for andre gang.

Søkte ikke

Ole Arve Misund var ikke søker i første runde, og begrunnet det med at han ikke ville utfordre Rogne. Men med andre gangs utlysning har Misund tenkt annerledes.

Ved andre utlysing kom det også flere tunge søkere på søkerlisten, slik som marin dekan ved Universitetet i Bergen, Nils Gunnar Kvamstø og prorektor Gro Anita Fonnes Flaten ved Høgskolen på Vestlandet.

Powered by Labrador CMS