Søkerliste

Disse 15 ønsker jobben som direktør for Havforsknings­instituttet

Søkerlisten gikk fra ni til 15 søkere etter ny utlysning.

Marin dekan og tidligere prorektorkandidat ved Universitetet i Bergen, Nils Gunnar Kvamstø, er blant de nye søkerne til Havforskningsdirektør-stillingen.
Publisert

Nærings- og fiskeridepartementet lyste i mars ut den seks årige åremålsstillingen som direktør for Havforskningsinstituttet.

Først utsatte de fristen en gang, til mai. Etter den utsatte fristen var det totalt ni personer på søkerlisten.

Hele vegen har sittende direktør Sissel Rogne stått som søker, da hun ønsker seks nye år i stillingen.

Men likevel: i starten av juli valgte departementet å lyse ut stillingen på nytt. Den nye, offentlige søkerlisten har Khrono nå fått innsyn i.

Tidligere prorektorkandidat på listen

De ni som stod på forrige søkerliste har alle valgt å opprettholde sine søknader.

Blant dem sittende direktør Sissel Rogne.

I tillegg har seks navn kommet til. Blant annet en kvinne unntatt offentlighet, teknisk sjef i Marinen, Åge Vetaas, og marin dekan og utslått prorektorkandidat ved Universitetet i Bergen (UiB), Nils Gunnar Kvamstø.

Kvamstø er professor og tok over som marin dekan ved UiB i slutten av 2019. Som marin dekan har han hatt ansvar for all marin forskning og utdanning ved universitetet.

På starten av året drev Kvamstø valgkamp som prorektorkandidat i teamet til rektorkandidat Oddrun Samdal. Som kjent tapte team Samdal mot nåværende rektor Margareth Hagen og hennes rektor-lag.

Nå søker altså Kvamstø nye utfordringer og er blant søkerne til toppstillingen ved Havforskningsinstituttet.

Spekulasjoner

Det har blitt spekulert i hvorfor Nærings- og fiskeridepartementet først valgte å utsette fristen og deretter valgte å lyse ut stillingen på nytt, samtidig som sittende direktør Rogne hele vegen har signalisert at hun ønsker fornyet åremål.

Departementet har hele tiden sagt at Rogne er en aktuell kandidat.

Men da de valgte å lyse ut stillingen på nytt i starten av juli, sa assisterende departementsråd, Morten Berg, at årsaken var at de ønsket et bredt søkergrunnlag til direktørstillingen og at «vi har en forventning om at det er enda flere kandidater som ser på jobben som aktuell».

Da det var ni søkere til stillingen skrev Khrono at det ikke var noen virkelige konkurrenter til sittende direktør Rogne på listen.

Spørsmålet er om departementet ser annerledes på saken nå med seks nye kandidater.

Assisterende departementsråd Berg sa til Khrono i juli at det var viktig å få en rask avklaring på hvem som får stillingen. Så trolig blir det ikke flere utsettelser, og dermed er den nye direktøren ved Havforskningsinstituttet blant de 15 på denne listen:

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play
Powered by Labrador CMS