lederutskiftning

Norce: Nesten hele ledelsen er byttet i toppleder-ras

Kun to av konserndirektørene i den forrige toppledelsen i Norce har fått fornyet tillit. Toppsjefen måtte gå, de øvrige konserndirektørene har sluttet eller er blitt degradert.

Konstituert toppsjef i Norce, Thor Arne Håverstad er fornøyd med at konsernet har funnet løsninger for tidligere toppledere som nå blir nestledere i de nye forskningsavdelingene samtidig som det er ansatt direktører for to av de tre forskningsavdelingene.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Ny lederkabal nesten på plass » er tittelen på Norce-ledelsens siste melding til de ansatte i forskningskonsernet. Av meldingen går det fram at Trond M. Dokken blir direktør for den nye avdelingen Klima/Miljø. Dokken kommer fra jobben som leder for klimaavdelingen. Han er den eneste toppsjefen i de tidligere forskningsavdelingene som får plass rundt bordet i den nye konsernledergruppen.

Måtte gå av

Dermed er seks av åtte direktører byttet ut på øverste nivå i Norce, etter et år som har vært svært turbulent i forskingskonsernet som så dagens lys i 2017.

Avdelingsdirektør Trond M. Dokken blir sjef for Klima/miljø

Rekken er som følger:

I januar ble det klart at den forrige sjefen, Elisabeth Maråk Støle måtte gå av etter at en arbeidsmiljøundersøkelse gav henne en for lav score til at styret kunne la henne fortsette. Nye toppsjef er Kristin Wallevik, i dag dekan ved handelshøyskolen på Universitetet i Agder.

Norce-konsernet er etter en omstridt reorganisering sammensatt av tre forskningsavdelinger. Det er Helse og Samfunn, Klima/miljø og Energi/teknologi.

I meldingen som nylig gikk ut til de Norce-ansatte går det fram at Trond M. Dokken blir leder for Klima/miljø, med den forrige sjefen for Miljø, Hans Kleivdal, som nestleder.

Fra Sintef til Norce

Jon Harald Kaspersen er ansatt som direktør for Helse og samfunn. Dagens leder for samfunnsavdelingen, Ingrid Helgøy, blir Kaspersens nestleder på Helse og samfunn. Jon Harald Kaspersen kommer fra stillingen som forskningssjef i Sintef digital, avdeling helse. Han starter i Norce 1.august.

Når det i meldingen heter at den nye lederkabalen nesten er på plass, er det på grunn av at avdelingen Energi/teknologi ennå ikke har fått ny sjef. Den som skal fungere midlertidid er Aina Berg, som tidligere var leder for energiavdelingen. Når ny energi- og teknologidirektør er på plass, skal Berg innta nestlederstolen i avdelingen.

Tre har sluttet

Tre av de forrige konserndirektørene fortsetter dermed som nestledere i de sammenslåtte forskningsavdelingene. Tre fra den gamle toppledelsen har sluttet. Det er Ingvild Eide Graff og Kristin Flornes som var direktører for henholdsvis helse og teknologi. I tillegg valgte kommunikasjonsdirektør Steinar Meling å slutte før jul i fjor. Bare Trond M. Dokken og Christopher Giertsen er igjen på direktørnivå, fra gruppen som inntil nylig utgjorde toppledelsen i det fusjonerte forskningskonsernet.

Den nye toppsjefen Kristin Wallevik tiltrer jobben 1. august, men skal etter det Khrono kjenner til ha vært involvert når den nye konsernledelsen ble satt sammen. Den konstituerte toppsjefen, Thor Arne Håverstad er fornøyd.

Ikke helt i mål

Jon Harald Kaspersen går fra Sintef til Norce. Han blir direktør for for Helse og samfunnsområdet .

— Vi er glade for å ha funnet gode løsninger for de eksisterende direktørene i den interne prosessen. Vi har valgt å rekruttere to stillinger eksternt, og er ennå ikke helt i mål med den ene rekrutteringen, sier Håverstad.

— Det er en betydelig utskiftning?

— Ja, men det er også en betydelig omorganisering der seks forskningsavdelinger er blitt til tre.

— Det var nødvendig med fornyelse?

— De nye avdelingene blir mer komplekse og større enn før. Vi har søkt etter erfarne ledere som kan bidra til å iverksette de nødvendige strategiske endringene som vi har besluttet. Samtidig bevares kontinuitet ved at tre tidligere direktører fortsetter som nestledere i hver avdeling, sier Håverstad.

— Når har dere sistemann på plass?

— Nå er vi sklidd inn i mai. Da er det gjerne slik at denne type prosesser legges litt lokk på av hensyn til den man ansetter og dennes arbeidsgiver. Jeg tror vi er i mål i løpet av et par uker, men det er ikke sikkert vi kan offentliggjøre hvem det blir før i slutten av måneden, sier Norce-sjefen. Han går selv tilbake til sin jobb som direktør for administrasjon når den nye toppsjefen tiltrer.

Powered by Labrador CMS