Egil Solli (t.h.) er ansatt som dekan de neste fire år, her sammen med rektor Bjørn Olsen og styreleder Vigdis Moe Skarstein. Foto: Tor Dybdal-Holthe

Egil Solli ny lærerdekan ved Nord universitet

Ansatt. Styret ved Nord universitet har ansatt Egil Solli som dekan for lærerutdanning og kunst- og kulturfag.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Nord universitet har i dag tilsatt Egil Solli som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag.

Egil Solli (58) kommer fra jobben som prodekan ved samme fakultet, men har siden i sommer vært konstituert dekan, etter at dekan Sarah Paulson sluttet for å begynne på OsloMet.

Solli sier til Khrono at det aller viktigste for ham framover blir å bygge universitetskulturen ved det unge universitetet Nord videre.

Vi skal være et fakultet som har universitetskulturen i seg.

Egil Solli

— Vi skal være et fakultet som har universitetskulturen i seg. Det betyr å få forskningen og utdanningen til å henge i hop og utfylle hverandre, slik at forskningen er med på å utvikle utdanningene blant annet av lærere, barnehagelærere og i kunst- og kulturfagene, sier han.

— Det er viktig å være en god og tydelig aktør i regionen, men også nasjonalt og til dels internasjonalt, sier han.

Er på tre steder

Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag har virksomhet på studiestedene Bodø, Levanger og Nesna.

Nesna har mistet studietilbud og velferdstilbud for studenter, men Solli vil ikke si noe om hvordan han ser på framtiden til studiestedet.

— Vi står midt i en studiestruktursak, så det må vi ta på et senere tidspunkt, sier han.

Han understreker likevel at han er opptatt å være dekan for alle de tre studiestedene ved fakultetet.

— Vi skal ta med oss det beste fra kulturen på de tre studiestedene og utvikle arbeidsfellesskapet videre, sier han.

Studiestedsprosjektet til Nord universitet skal etter planen styrebehandles i mai 2019. I prosjektet skal nåværende campusstruktur vurderes ut fra strategiske prioriteringer, økonomisk holdbarhet og regionale behov, som det heter i styrevedtak fra tidligere i år.

Har vært dekan før

Solli har tidligere vært dekan for lærerutdanningen under den midlertidige organiseringen av Nord universitet etter fusjonen i 2016, og før det i åtte år ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

— Solli har solid erfaring som dekan og kjenner både institusjonen og fakultetet godt. Fakultetet står overfor spennende og store utfordringer, særlig med tanke på at Nord universitet har en viktig nasjonal rolle knyttet til utdanning og videreutdanning av lærere. Jeg er derfor veldig glad for å tilby ham stilling som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein i en pressemelding.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS