rangering

Norge har falt ut av prestisjerangering

Ingen norske er å finne på årets rangering fra Financial Times over de 100 beste mastergradene i verden innen økonomi og administrasjon.

Rektor Øystein Thøgersen ved NHH sier at å svare på spørreundersøkelser fra Financial Times dessverre ser ut til å ha ligget langt nede på prioriteringslisten for mange under koronakrisen.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor var Norges handelshøgskole (NHH) på 70.plass blant de 100 beste mastergradene i økonomi og administrasjon i verden, mens BI var på 88.plass.

Da rangeringen ble offentliggjort mandag, var ingen av de to norske lenger å finne på listen.

Fakta

De beste masterutdanningene i økonomi og administrasjon

Disse er på topp på rangeringen til Financial Times 2020:

  1. University of St. Gallen
  2. HEC Paris
  3. Essec Business School
  4. London Business School
  5. Rotterdam School of Management, Erasmus University
  6. ESCP Business School
  7. Stockholm School of Economics
  8. University College Dublin. Smurfit
  9. Universita Bocconi/SDA Bocconi
  10. Imperial College Business School

Kilde: Financial Times

Øverst på rangeringen over verdens beste mastergrader ligger University of St Gallen, HEC Paris og Essec Business School. Flere prestisjefylte handelshøgskoler har falt ut av rangeringen, noe som forklares med koronakrisen.

Master-rangeringen er en av fem delrangeringer som Financial Times har i løpet av året. NHH er normalt med på fire av disse rangeringene. Det lages også en samlerangering basert på de fem.

«Ikke prioritert»

Rektor Øystein Thøgersen forklarer uteblivelsen fra FT-rangeringen med lav svarprosent fra tidligere NHH-studenter som er spurt tre år etter endte studier. Svarprosenten var i år 13 prosent, mot et minimumskrav på 20 prosent. Spørrendersøkelsene har kategorier som lønnsøkning, karriereutvikling og internasjonal arbeidserfaring.

— Koronapandemien har rammet norsk og internasjonalt arbeidsliv hardt. Mange har mistet jobben og vært i tøffe permitteringsrunder. Besvarelse av spørreundersøkelser havner da ofte langt ned på prioriteringslisten dessverre, forklarer Thøgersen, ifølge NHH Bulletin.

— Selv om dette er en «korona-effekt», understreker det behovet for alumni-kontakt, sier han videre.

Viktig for NHH

Som Khrono har skrevet om tidligere har NHH jobbet målrettet for å sikre seg en god posisjon på internasjonale rangeringer, ikke minst den viktige rangeringen i Financial Times.

Som ledd i dette får blant annet forskere ved NHH bonus for å få inn en artikkel i et av de 50 tidsskriftene som FT bruker som en viktig del av grunnlaget for rangeringen. Tidligere i år kunne Khrono fortelle at denne bonusen ble doblet fra 20.000 til 40.000 kroner.

– I tiden fremover vil vi jobbe målrettet med å øke svarprosenten blant våre alumner. FT-rangeringene er svært viktig for NHH, og vi synes selvfølgelig det er leit at vi ikke er med på denne delrangeringen. Vi har, som tidligere år, alltid et mål om å klatre og hevde oss blant verdens beste utdanningsinstitusjoner, sier Thøgersen.

Powered by Labrador CMS