terrorisme

Norsk student mistenkt for å ha forberedt terrorangrep

Den norske studenten som er pågrepet i Bulgaria er mistenkt for medlemsskap i en terrororganisasjon, forberedelser til et terrorangrep og oppildning til terrorisme.

Politiadvokat Thomas Blom i PST intervjues i forbindelse med at en mann er pågrepet og siktet for støtte til al-Qaida. Den andre av de to brødrene er pågrepet i Bulgaria.

Nordmannen (22) som denne uken ble pågrepet i Bulgaria for deltakelse i en terrororganisasjon, er også mistenkt for å ha forberedt et terrorangrep.

Han er også mistenkt for å ha oppildnet til terrorisme, opplyser bulgarsk påtalemyndighet til VG.

– I den koordinerte operasjonen ble en voksen borger av kongeriket Norge pågrepet. Han blir etterforsket av norske myndigheter for medlemskap i en terrororganisasjon, forberedelser til et terrorangrep og oppildning til terrorisme, skriver Valentina Madzharova ved spesialpåtalemyndighetens kontor i Bulgaria i en epost.

PST ønsker ikke si noe mer rundt siktelsen før mannen er utlevert til Norge. Det tror de kan skje allerede neste uke.

– Vi får komme tilbake til mer rundt siktelsen da. Nå gjennomfører vi etterforskning og avhør og vil derfor ikke si noe mer ennå, sier seniorrådgiver og pressekontakt Martin Bernsen i PST.

Onsdag ble en 18-åring pågrepet i Oslo, samtidig som 22-åringen ble pågrepet i Bulgaria. Begge er siktet for å støtte al-Qaida.

Støtten dreier seg om nettaktivitet på ulike plattformer og fora, sa politiadvokat Thomas Blom hos Politiets sikkerhetstjeneste (PST) onsdag. Han opplyste da at 22-åringen var siktet for flere forhold, men ville ikke utdype dette.

De to siktede er i familie. Ifølge VG er de brødre.

Powered by Labrador CMS