Færre studenter drar på utveksling

Elise Lystad
nyhetssenteret lånekassen

Færre studenter drar på utveksling dette studieåret, skriver Lånekassen i en pressemelding. Nivået er likevel høyere enn under pandemien.

— Utenlandsstudier gir verdifulle erfaringer. Muligheter til å bli kjent med nye kulturer, få relasjoner på tvers av landegrensene, og faglig og personlig utvikling er noen av de positive erfaringene, sier Kjetil Moen, direktør i Lånekassen i pressemeldingen.

Lånekassen opplyser at 8500 norske studenter får støtte fra Lånekassen til å ta et semester eller et år i utlandet i studieåret 2023—24. Det er 100 færre enn året før. 

Totalt får 22.000 studenter støtte fra Lånekassen til utdanning i utlandet 2023—24. Av disse er det 13.500 studenter som får støtte til å ta en hel grad utenlands, som er 300 færre studenter enn forrige studieår. Det er også det laveste antallet siden studieåret 2009—2010. 

— Vi merker oss at færre tar hele graden sin i utlandet, og også at færre starter på en grad i utlandet. Det kan være flere grunner til det. Pandemi, utbrudd av nye kriger og økende uro og usikkerhet i verden, samt svakere norsk krone, kan være forhold som påvirker studentene når de skal ta sine utdanningsvalg, sier Moen.

Den mest populære destinasjonen for studentene er Storbritannia, men også her er det færre studenter: 2900 i år, mot 3300 i fjor. Danmark er nest mest populært, dit dro 2300 norske studenter dette studieåret. 

Powered by Labrador CMS