Kine Nossen trakk seg fra arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon (NSO) etter at hun ble valgt inn sist helg. Hun har vært sju år i studentpolitikken . Foto: Ketil Blom Haugstulen

En hyllest til Nossen

Hyllest. Hun holdt en valgtale til å få frysninger av. Hun var etter vår mening den sterkeste kandidat vi har sett på lenge, og hun ble valgt. Men så trakk hun seg. Kine Nossen bør hedres deretter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun holdt en valgtale til å få frysninger av, hun var etter vår mening den sterkeste kandidat vi har sett på lenge, og hun ble valgt inn i arbeidsutvalget til Norsk Studentorganisasjon i første stemmerunde sist helg.

Kine Nossen trakk seg etter å ha bli valgt, av grunner vi ikke kjenner til, men vi ser ut fra dette at hun setter studentbevegelsen høyere enn egen personlige vinning. Dette er intet mindre enn en heltedåd, og hun bør hedres deretter.

Det sies at man får skryt to ganger her i livet; når man pensjoneres, og når man skal begraves. Vi ønsker å være i forkant, så selv om hun ikke er helt ute av studentpolitikken ennå, ønsker vi å takke Kine Nossen for at hun er den hun er, og at for at hun har vært en rollemodell for alle oss andre i studentpolitikken.

Kine - du kan ikke gå ut av denne perioden i arbeidsutvalget til NSO uten at du og alle andre vet noen av de bragdene du beskrives med.

Du klarer noe veldig få andre får til - du får student-politikk til å være gøy!

Bjørn Harald H. Garborg og Ane Larsen Mjøen

Blant dem som har vært så heldige å få lov til å møte deg, er lovordene mange. Du beskrives som en sprudlende solstråle med et humør og smittende engasjement. Din klem er aldri langt borte, og du har alltid en nyttig kommentar på lur.

«Det er alltid morsomt å være med Kine!»

«Kine har vært en støttespiller heile vegen. Husker ho var ein av dei som fekk mitt engasjement til å blomstre».

Du sprer rundt deg med varme og integritet. Du har åpne armer til en hver som skulle trenge det. Du har tatt vare på ferske studentpolitikere og gitt dem råd og oppmuntring til å ta utfordringer, ta ordet, og bare hoppe i det.

Da er det bare å sprade rett opp på talerstolen og hoppe rett i det. Kine gir deg nok «et anerkjennende blikk, nemlig.»

«Hun er en person som pusher deg til det neste steget, samtidig som hun lytter til det du synes er skummelt og utfordrende.»

«Du er med på å trashe stereotypier og kan bane vei for flere enn deg selv blant haugevis av menn som pusher penis».

«Kanskje det største jeg selv sitter igjen med fra Kine er at studentpolitikk ikke bare er for gutter med dressjakke.»

«Hun gjorde at jeg fikk øynene opp for at jenter også kan være en sterk stemme innen fagpolitikk.»

«Kine sitt vesen og personlighet har vært med å ufarliggjøre studentpolitikken for nye studenter.»

«Du har vist deg som et nytenkende menneske som virkelig ser løsninger fremfor problemer. Du har gjennomført verv etter verv med utmerkede resultater. Vi opplevde senest nå i helgen, i valgtalen din på landsmøtet, at du, etter 7 år i studentpolitikken fremdeles klarer å tale engasjert med morsomme rim og en glød som gir folk gåsehud. »

«...og får utrolig nok til å overraske og imponere - nok en gang - når du tenker at det ikke kan være så mye mer å komme med.»

«Hun har vist at følelser er greit, og at av og til tar de litt styringen også.»

Faglig har du vist deg med en tyngde i fagpolitikk og som du selv liker å vise til er du ekspert i å kombinere profesjonsfag med innovasjon og entreprenørskap. Selv med den bakgrunnen du har fortsetter du å utvide horisonten din og viser at du forstår og bruker læringsmiljøpolitikk og internasjonale perspektiver. Du evner å videreutvikle deg.

Du klarer noe veldig få andre får til - du får studentpolitikk til å være gøy! Du formidler politikk på en fortryllende måte som gjør at ferske studenter faktisk får lyst til å delta! Å høre deg snakke om fag- og forskningspolitikk fortjener en egen pris. Kan vi få en Nobelpris i å skape engasjement?

«Kine snakker om studentpolitikk med en sånn sjarm og retorikk, at du bare må prøve det selv.»

«Kine ble stemmen i hodet mitt som sa 'Gjør det, du er mer enn god nok!'»

Kine, du er fortsatt ikke helt ferdig i studentpolitikken. Du skal sitte i valgkomiteen til NSO det kommende året, der du skal jobbe med det du elsker - å rekruttere nye mennesker til å ta over stafettpinnen til de sittende studentpolitikerne. Og hvem er vel bedre til å gjøre den oppgaven enn deg, som er en varm, raus, faglig sterk, nytenkende, engasjerende, og en helt nydelige studentpolitiker - og ikke minst et fantastisk medmenneske.

Kine - vi kan oppsummere deg med et siste sitat:

For ei dame!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS