Per Michael Johansen, rektor ved Aalborg universitet, trekker sin søknad som rektor ved NTNU. Foto: Aalborg universitet.

Aalborg-rektor trekker sin NTNU-søknad

Rekruttering. Rektor ved Aalborg Universitet, Per Michael Johansen, forteller at søknaden skapte for mye uro på universitetet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble søkerlisten til jobben som NTNU-rektor klar. Den viser at totalt ti personer har søkt jobben. Blant navnene på søkerlisten var rektor ved Aalborg Universitet, Per Michael Johansen.

Han har nå overraskende trukket navnet sitt fra søkerlisten, skriver den danske avisen Nordjyske.

På hjemmesiden til Aalborg Universitet sier Johansen at han mandag ettermiddag var i kontakt med NTNU for å meddele at han ikke ønsket å bli vurdert til stillingen.

— Offentliggjøringen av min søknad har forståelig nok skapt uro i organisasjonen. Dessverre i en så stor grad at det risikerer å stå i veien for arbeidet med å styrke og videreutvikle universitetet. Det ønsker jeg ikke å være årsak til, sier Johansen.

Han har ledet Aalborg universitet siden 2014, og har en doktorgrad i fysikk. Før han ble rektor var han dekan ved teknisk fakultet ved Syddansk universitet i Kolding. Han har tre år igjen av sin kontrakt med universitetet.

— Hensynet til Aalborg Universitet veier tyngre enn mine personlige karriereambisjoner. Og som jeg har sagt tidligere er vi et universitet på vei opp og frem i verden, men også et universitet der det stadig er mange spennende utfordringer å ta fatt på. Det arbeidet gleder jeg meg til å fortsette med, sier Johansen.

Disse har søkt stillingen:

Navn Alder Nåværende stilling Kommune Kjønn
Syed Toqueer Akhter52Jobbsøker/studentOsloMann
Thorbjørn Gaarder64Chief Credit Officer – Dominion BankOsloMann
Anne Borg61Konstituert rektor - NTNUTrondheimKvinne
Per Michael Johansen (trukket søknad)59Rektor – Aalborg UniversitetAalborgMann
Rudranarayan B31Supervisor - AIIMSNew DelhiMann
Monica Rolfsen53Dekan - NTNUTrondheimKvinne
Dag Rune Olsen57Rektor – Universitetet i BergenOsloMann
Tor Grande56Professor/prodekan – NTNUTrondheimMann
Søker unntatt offentlighetKvinne
Søker unntatt offentlighetMann

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS