mutantsmitte i byen

NTNU stenger ned sine campuser i Trondheim

Med noen få unntak må studenter og ansatte holde seg unna NTNUs campuser fra og med fredag og en uke framover. Mutantvirus truer.

— Så snart kommunen tillater det, vil studentene få komme tilbake igjen på campus, sier rektor Anne Borg ved NTNU.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjemmekontor og digitale møter gjeninnføres som hovedregel for alle ansatte ved NTNU i Trondheim fra og med førstkommende fredag og minst en uke framover. I tillegg stenger campusene for de aller fleste studentene.

— Jeg vet at denne situasjonen er vanskelig for mange, men vi må holde ut denne etappen også. Vi gjør disse innstrammingen for å hjelpe kommunen med å hindre ytterligere spredning av viruset, slik at vi unngår en total nedstenging, slik de opplever blant annet i Oslo og Bergen nå, sier rektor Anne Borg ifølge en pressemelding sendt sent onsdag kveld.

Kommunen pålegger stenging

NTNU-ledelsen følger rådene til kommuneledelsen i Trondheim som onsdag vedtok flere strenge tiltak for å hindre ytterligere spredning av muterte covid-19-virus, som er påvist flere steder i Trondheim de siste dagene.

Endringene får betydning for både studenter og ansatte i Trondheim.

Ifølge vedtatt forskriftsom gjelder til og med 17. februar, og som kan bli forlenget, heter det at ansatte har plikt til å jobbe fra hjemmekontor «der dette er praktisk mulig og hensiktsmessig ut fra arbeidets art».

Trondheim kommune har også bedt NTNU om å gå over til heldigital undervisning i samme periode. Dette betyr at alle planlagte fysiske forelesninger, øvinger og arrangementer enten må gjennomføres digitalt, eller utsettes.

NTNU gir imidlertid unntak for enkelte emner med ferdighetstrening, laboratorieøvinger og praksis, der studentene kan få forsinkelser i utdanningen hvis de ikke får fysisk undervisning.

Det er opp til fakultetene, eventuelt delegert til instituttene, å bestemme hvilke emner det er kritisk viktig å undervise fysisk, heter det i pressemeldingen.

Studentene vil få beskjed fra sine programansvarlige hva som gjelder for dem, i løpet av torsdagen.

Undervisningen torsdag 11.februar, går som normalt.

Det er Trondheim kommune som har pålagt NTNU å stenge sine campuser. Aktiviteten ved NTNU-campusene i Gjøvik og Ålesund går som normalt.

Alle må registrere seg på campus

I Trondheim så gjelder det at studenter som fortsatt skal ha fysisk undervisning, kan være på campus når undervisningen pågår, men kan ellers ikke oppholde seg på universitetet, heter det i onsdagens melding.

Både ansatte og studenter pålegges å registrere seg i Check in-systemet når de oppholder seg i NTNUs lokaler. Faglærere skal minne studentene om å registrere seg i starten av hver forelesning.

NTNU følger råd og pålegg fra nasjonale og lokale myndigheter, understreker rektor Anne Borg.

— Vi ønsker å holde våre campuser så åpne som mulig, slik at vi kan tilby både fysisk undervisning og et sosialt miljø. Så snart kommunen tillater det, vil studentene få komme tilbake igjen på campus, sier rektoren.

Powered by Labrador CMS