kveldsarbeid
Ny avtale sikrer UiO-ansatte 40 prosent kveldstillegg
Fagforeningene og Universitetet i Oslo (UiO) er enige om en ny særavtale.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Ansatte som underviser etter klokken 17 vil nå få et kveldstillegg på 40 prosent, mens tillegget blir 70 prosent for de som underviser etter klokken 20.
Det skriver Forskerforum.
Hovedtariffavtalen i staten sikrer i utgangspunktet de ansatte 15 kroner i timetillegg for hver time de arbeider etter det som omtales som normal arbeidstid.
Tillegget har fått fagforeningene til å reagere, men nå er det altså blitt utarbeidet en særavtale som skal sikre høyere lønn for de som må jobbe utover ettermiddagen og kvelden som følge av koronapandemien.
Flere andre institusjoner har tidligere kompensert sine ansatte på ulike måter som følge av koronapandemien. Før jul fikk blant annet alle ansatte ved OsloMet et koronatillegg på 10.000 kroner, mens det tidligere er kjent at Høgskulen på Vestlandet (HVL) vil gi totalt 7 millioner kroner i varig tillegg til sine ansatte.
70 prosent etter klokken 20
I utgangspunktet, ved UiO, ba fagforeningene om at kveldstillegget skulle være det samme som overtidstillegg, altså 50 prosent etter klokken 17 og 100 prosent etter klokken 20, skriver Forskerforum, som har regnet ut at for en gjennomsnittlig førsteamanuensis kan avtalen bety et timetillegg på 140 kroner.
— Vi er tilfredse med at partene sammen klarte å komme fram til et omforent forslag, og et forslag som er betydelig bedre enn 15 kr timen, sier Forskerforbundets hovedtillitsvalgte ved UiO, Belinda Eikås Skjøstad, til Forskerforum.
Det understrekes også at den nye særavtalen gjelder forskjøvet arbeidstid, altså ikke merarbeid eller overtid.
Ved OsloMet får de ansatte 25 prosent i tillegg mellom klokken 17 og 20, skriver Forskerforum. Det samme gjelder ved for eksempel Universitetet i Agder.
Saken er oppdatert kl. 18.10, 28. januar: Rettet stavelsen av etternavn fra Sjøstad til Skjøstad. Khrono skrev først at fagforeningene ba om 70 prosent overtidstillegg fra kl. 20. Dette er rettet til 100 prosent.
Nyeste artikler
Annenhver student er redd for å bli tatt for juks uten å ha jukset. — Skummelt
«Prosessane er lukka, og ein får ei katastrofekjensle»
Mange positive utviklingstrekk i den norske universitets- og høyskolesektoren
Venstre frykter at Norge havner på B-laget i forskning
— Det hadde vore ein draum å få Maria Toft som statsråd
Mest lest
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Bekymret over norske politikeres lave utdanning
Han underviser for tomme saler. Vil ha studentene tilbake på campus
Svindlerne fikk napp hos Sintef. 9 av 25 ga fra seg passord
Stipendiat tapte rettssak, må betale 250.000 kroner