kunstig intelligens

Ny ChatGPT-versjon består flere eksamener og kan veilede studenter

Studentene vil kunne bruke versjonen til å svare på komplekse spørsmål som inneholder figurer og illustrasjoner, hevder professor.

ChatGPT-4 ble lansert forrige uke.
Publisert Oppdatert

Forrige uke lanserte forskningsforetaket OpenAI den foreløpig siste versjonen av samtaleroboten ChatGPT, nemlig ChatGPT-4.

Den nye versjonen tar ikke uventet nye steg, og ifølge OpenAI har den blant annet økt evne til å bestå eksamener.

Der opprinnelige versjonen klarte ifølge en forskningsstudie ved Universitetet i Agder å lure en gruppe sensorer i 4 av 10 tilfeller.

— Det er betydelige muligheter for studenter som ønsker å jukse. Dette er noe som bør forskes intensivt på i tiden som kommer, uttalte Peter André Busch til Khrono.

Besto langt flere eksamener

Forskeren og førsteamanuensen har nok et godt poeng. Den kunstige intelligensen utvikler seg lynkjapt.

OpenAI har sammenlignet de to versjonene, og hevder at i et forsøk der den opprinnelige ChatGPT bestod 213 av 400 jusseksamener, klarte den nye ChatGPT-4 å bestå 298.

Den nye versjonen kan også tolke bilder og veilede studenter, noe som gjør at utfordringene høyere utdanning må forholde seg til, bare eskalerer i omfang, skriver Times Higher Education (THE).

Det er særlig den nye versjonens evne til å behandle og tolke bilder som hever den til et nytt nivå.

— Det er helt utrolig hvilke oppgaver den nye versjonen kan løse. Studentene kan nå knipse et bilde av et eksamensspørsmål, der bilder og diagrammer er en del av spørsmålet, legge det inn i ChatGPT-4, og få et svært godt svar i retur, sier Thomas Lancaster, som har doktorgrad i databehandling ved Imperial College of Science, Technology and Medicine.

Veiledning av studenter

Professor emeritus ved Open University's Institute of Educational Technology, Mike Sharples, mener den nye versjonen byr på ytterligere utfordringer for den høyere utdanningssektoren og akademia generelt.

— Særlig dette som har med bilder å gjøre er kritisk. Studentene vil kunne bruke denne versjonen til å svare på komplekse eksamensspørsmål som inneholder figurer og illustrasjoner. De vil også kunne bruke den til å oppsummere hele forskningsartikler, sier han.

Utdanningsselskapet Khan Academy har gått ut og meldt at de vil bruke den nye versjonen i forbindelse med veiledning av studenter.

ChatGPT-4 er i stand til å generere inntil 25.000 ord på en gang, noe som for eksempel betyr at akademikere og studenter kan be samtaleroboten om å analysere en 50 sider lang forskningsartikkel, skriver THE.

Den nye versjonen har ifølge avisa også lykkes i å lage en forskningsstudie, med metoder og resultater, inkludert tabeller med funn og statistiske analyser, noe Mark Sharples mener bør få tidsskriftredaktører til å revurdere akseptkriteriene for artikler.

Powered by Labrador CMS