Dekan

Ny dekan ved Universitetet i Stavanger

Eldar Søreide er ny dekan ved Det helsevitenskapelige fakultet.

Eldar Søreide blir UiS-dekan for helse og medisin.
Publisert Oppdatert

«Ansettelsen av Søreide vil styrke UiS innenfor helsevitenskapelige- og medisinske fagområder. Helse og velferd er et av universitetets tre strategiske satsingsområder», skriver Universitetet i Stavanger (UiS) i en pressemelding.

Søreide kommer fra stillingen som lege og fagdirektør ved Helse Stavanger HF. Han starter i stillingen som dekan ved Det helsevitenskapelige fakultet 5. september 2022.

«Som dekan vil Søreide være leder for den samlede virksomheten ved fakultetet og ha en sentral rolle i den videre utviklingen av fagmiljøene i samsvar med universitetets strategi. Han vil gå inn i universitetets ledergruppe og vil bidra til tverrfaglig samarbeid på tvers av fakultet og avdelinger, innenfor utdanning, forskning, formidling og innovasjon», skriver UiS videre i pressemeldingen.

— Vi er veldig glade for at vi har fått en slik kapasitet til UiS. Dette vil styrke oss på det helse- og medisinfaglige området. Ikke minst vil vi med denne ansettelsen styrke oss mot helsetjenestene og sykehusene, skriver UiS-rektor Klaus Mohn i pressemeldingen.

Det helsevitenskapelige fakultetet har ansvar for utdanning, forsking og formidling. Det er i dag ca. 250 ansatte og 1300 studenter tilknyttet fakultetet.

Powered by Labrador CMS