ansettelser

Ny toppledelse ved BI

Den nye rektoren Karen Spens begynner 1. august. Nå er det bestemt hvem hun får med i rektoratet.

Handelshøyskolen BI har ansatt både internt, fra NTNU og Finland.
Publisert

Den 1. august overtar finske Karen Spens som rektor ved Handelshøyskolen BI, og blir dermed høgskolens første kvinnelige rektor.

Nå har hun ansatt resten av toppledelsen. Det kommer fram i en pressemelding fra BI.

De fire nye prorektorene er Ingunn Myrtveit, Harald Øverby, Bendik Meling Samuelsen og Carl Fey.

— Jeg er svært glad for å kunne presentere et solid prorektorteam som skal videreutvikle BI som en handelshøyskole i verdensklasse. Med dette laget kombinerer vi internasjonal kompetanse og variert erfaring. Jeg ser fram til å sette i gang, skriver påtroppende rektor Karen Spens i pressemeldingen.

Fire ansettelser

Finske Spens har ansatt en fra hjemlandet i stillingen som prorektor for forskning og samfunnspåvirkning. Carl Fey kommer fra stillingen som professor i internasjonal business ved Aalto University School of Business.

Han har tidligere erfaring som dekan ved Nottingham University Business School China, og professor i internasjonal business ved Handelshøyskolen i Stockholm.

Inn som prorektor for studentlæring kommer professor Harald Øverby. Han kommer fra stillingen som professor ved Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU.

Den nye BI-rektoren Karen Spens kommer fra jobben som rektor for finske Hanken School of Economics.

Han har tidligere jobbet som instituttleder ved Institutt for telematikk ved samme universitet.

De siste to rektorene er interne ansettelser.

Professor Ingunn Myrtveit blir prorektor for fagressurser. Hun kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi, og har jobbet ved BI siden 2007.

Professor Bendik Meling Samuelsen fortsetter som prorektor for studier og programmer, en jobb han har hatt siden 2018. Han ble professor i markedsføring ved BI i 2013, og instituttleder ved Institutt for markedsføring i 2015.

Skal styrke BIs posisjon

Alle fire er ansatt for perioden 2022-2026.

— De nye prorektorene er sammen med resten av BIs ledergruppe og organisasjon avgjørende for å styrke BIs posisjon i årene fremover. Vår konkurranseevne nasjonalt og globalt er avhengig av at vi tiltrekker oss fremragende forskere og forelesere, dyktige studenter og gode samarbeidspartnere. Samtidig skal vi opprettholde BIs nære samspill med næringsliv og offentlig sektor, skriver Spens i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS