ledelse

Ny viserektor ved UiT

Bård Borch Michalsen er ny viserektor ved UiT fra 1. juni etter Kriss Rokkan Iversen.

Førstelektor Bård Borch Michalsen går inn i toppledelsen ved UiT Norges arktiske universitet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kriss Rokkan Iversen slutter som viserektor fordi hun nylig ble valgt til nestleder i Miljøpartiet De Grønne (MDG). Nå overtar førstelektor Bård Borch Michalsen jobben som viserektor med ansvar for Sør-Troms og Nordland. Han er ansatt fra 1. juni og skal følge åremålsperioden til rektor Anne Husebekk, som går frem til 31. juli 2021.

UiT har to slike viserektorer med regionalt ansvar. Den andre er Sveinung Eikeland, som sitter i Alta. Bård Borch Michalsen har kontorsted Harstad, der han inntil nå har vært førstelektor ved UiT handelshøgskolen og undervist primært i ledelse, prosjektledelse og kommunikasjon.

Tidligere redaktør

Han har i tillegg lang erfaring som journalist og redaktør for ulike mediehus, blant annet i Harstad Tidende hvor han var ansvarlig redaktør i perioden 2004-2012.

– Jeg er begeistret for UiT som institusjon – som en drivkraft i nord, og jeg gleder meg over at jeg får anledning til å bidra til en fortsatt positiv utvikling av UiT og til et enda tettere samspill med samfunns- og næringsliv i Sør-Troms og Nordland, sier Bård Borch Michalsen til uit.no.

Husebekk: Viktig rolle

Rektor Anne Husebekk sier at viserektoren får en viktig rolle både regionalt og i hele UiT.

– Jeg er svært glad for at Bård blir ansatt i universitetsledelsen som viserektor for Sør-Troms og Nordland. Bård får en viktig rolle i å binde sammen studiestedene, arbeidslivet og aktiviteten regionalt samt å bidra til gode beslutninger i hele UiT, sier hun.

Rektoratet ved UiT består etter dette av følgende, i tillegg til rektor Anne Husebekk: Prorektor for utdanning Wenche Jakobsen, prorektor for forskning og utvikling Kenneth Ruud, viserektor Sveinung Eikeland og viserektor Bård Borch Michalsen,

Powered by Labrador CMS