ansettelse

Nytt åremål til kunstdekan i Stavanger

Morten Schjelderup Wensberg får en ny periode som dekan ved Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger.

Morten Schjelderup Wensberg er ansatt for en ny fireårsperiode ved Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger
Publisert

Styret ved Universitetet i Stavanger ansatte torsdag Morten Schjelderup Wensberg i en ny åremålsperiode som dekan ved Fakultet for utøvende kunstfag.

Wensberg har hatt dekanstillingen de fire siste årene og er ellers professor i dirigering ved fakultetet. Han er også leder for Universitets- og høgskolerådets nasjonale fagorgan for utøvende og skapende musikk og faglig leder i Dirigentløftet, ifølge universitetets nettsider.

Spiller eufonium

Wensberg har dirigert en rekke orkestre, ensembler og korps i flere land og er utdannet eufonist ved Norges musikkhøgskole og Duquesne University i Pittsburgh, USA. Senere tok han en master i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole.

Eufonium er et messinginstrument som ser ut som en liten tuba.

Seks søkere

Det var seks søkere på stillingen, blant dem tre andre fra fakultetet: professor Elizabeth Norberg-Schulz, professor Tor Yttredal og førsteamanuensis Stein Inge Brækhus.

Styret ansatte også instituttleder ved Norges hotellhøgskole, som hører inn under Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Her gikk jobben til Trude Furunes.

Dessuten ble Bjørn Henrik Auestad ansatt i ny åremålsperiode som instituttleder ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, Institutt for matematikk og fysikk.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play
Powered by Labrador CMS