ledelse

Nytt NHH-rektorat på plass

Professor Frode Sættem blir fjerdemann inn i rektoratet ved NHH fra 1. august.

NHH-rektor Øystein Thøgersen får tre nye prorektorer fra 1. august, i tillegg til ny direktør og ny styreleder.
Publisert Oppdatert

I midten av juni ansatte NHH-styret Malin Arve som prorektor for forskning og Stig Tenold som prorektor for utdanning.

Professor Frode Sættem blir en del av rektoratet ved NHH.

Nå har styret også ansatt Frode Sættem som prorektor for fagressurser. Dermed vil Øystein Thøgersens rektorat bestå av ham selv som rektor, pluss tre prorektorer.

— Når styret nå har vedtatt å ansette Frode Sættem som prorektor for fagressurser, har vi en komplett og meget solid ledergruppe. NHH har gode erfaringer med å tilordne ansvaret for fagressurser til en dedikert prorektor og Frode har det aller beste kompetansegrunnlaget for å gå inn i denne stillingen, sier Thøgersen i en nyhetssak på nhh.no.

Frode Sættem er professor og tidligere instituttleder ved Institutt for foretaksøkonomi. Han var i mange år leder av Senter for finansiell økonomi ved forskningsinstituttet SNF, der NHH er hovedeier.

Sættem har vært medlem av NHH-styret i perioden 2018-21 og han ble nylig gjenvalgt til styret for en ny fireårsperiode. Det lar seg ikke kombinere med prorektorjobben og derfor rykker vara, professor Katarina Kaarbøe, opp og blir fast medlem av styret fra 1. august.

Som prorektor for fagressurser får Sættem et særlig ansvar for strategier og aktiviteter knyttet til rekruttering og oppfølging av faglige medarbeidere.

Stor utskifting

I tillegg til nye prorektorer er det flere andre nye i ledelsen av NHH.

Bjørg Marit Eknes ble tidligere i år ansatt som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring, mens Geir Mikalsen er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

NHH har dessuten nettopp fått utnevnt ny ekstern styreleder fra 1. august. Det er økonomiprofessor ved Universitetet i Oslo, Karen Helene Ulltveit-Moe.

.

Powered by Labrador CMS