Har manglet nødvendig informasjon

Nytt år. Studentene i Sørøst-Norge etterlyser grunnleggende informasjon lokalt, og vil ha nasjonalt fokus på studenters psykiske helse i 2018.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi i Studentdemokratiet i Sørøst-Norge har to ønsker for 2018:

Et lokalt ønske om mer informasjon og bedre informasjonsflyt ved Høgskolen i Sørøst-Norge, og et nasjonalt ønske at det blir et større fokus på arbeide for å ivareta og bedre studenters psykiske helse.

Etter fusjonen mellom Høgskolen i Buskerud og Vestfold og Høgskolen i Telemark i 2016 skal Høgskolen i Sørøst-Norge nå inn i sitt tredje leveår. Søknad om å bli et universitet er levert, og studentene og de ansatte venter nå spent på svar.

Mangel på informasjon og en kronglete informasjonsflyt har ført til stor forvirring hos enkelte studenter.

Simen Oftedahl

I denne søknadsprosessen og i Høgskolens to leveår har det oppstått en utfordring for flere av våre studenter. Nødvendig informasjon angående studieløpet, fagene, semestrene og annen praktisk informasjon har ikke vært godt nok tilgjengelig for studentene. Vi ønsker derfor at studiene er bedre samordnet på alle campusene.

Mangel på informasjon og en kronglete informasjonsflyt har ført til stor forvirring hos enkelte studenter.

Til 2018 ønsker vi at relevant, oppdatert og aktuell informasjon ligger tilgjengelig på Høgskolens nettsider og er lett å finne for studentene. Informasjon er gull og det at det er tilgjengelig for studentene på en god måte er noe høgskolen burde prioritere da dette kan bidra til en lettere og mer forutsigbar studiehverdag.

Vårt nasjonale ønske for 2018 er at det blir satt et økt fokus på å arbeide for å ivareta og bedre studenters psykiske helse.

Flere studenter sliter med psyken eller har psykiske utfordringer, og slik systemet er i dag er det ikke en god nok ordning for å ivareta studentene. Om man skal kunne gjøre noe for å forebygge psykiske lidelser er man nødt til å ha nok informasjon og ressurser.

Det er trist at det er mange studenter som blir liggende etter eller dropper ut på grunn av at de sliter med å få venner eller er ensomme.

Fakta

Studentledernes ønsker for 2018

Khrono har invitert landets studentledere til å komme med sine ønsker for 2018.

Les alle innleggene, etter hvert som de publiseres, her:

Studentledernes ønsker.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS