Ole Martin Moen, filosof. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Ole Martin Moen forlater Universitetet i Oslo. Går til OsloMet.

Folk. Filosofen blir professor.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filosof og forsker i etikk ved Universitetet i Oslo (UiO), Ole Martin Moen, annonserer på egen Facebook-side at han bytter jobb. I tillegg til å være forsker ved UiO, underviser Moen i dag i filosofi ved lærerutdanningen ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN)

Moen begynner i en professorstilling ved OsloMet. Det er foreløpig ikke avgjort når han tiltrer, men han slutter i stillingene både ved UiO og USN.

Moen blir professor i helsefaglig etikk ved Fakultet for helsevitenskap ved OsloMet.

I et offentlig innlegg på Facebook skriver Moen:

«Etter 10 gode år skal jeg forlate Universitetet i Oslo. Jeg begynner som professor i helsefaglig etikk ved OsloMet! Det blir vemodig å forlate gode kolleger, men jeg gleder meg til å bli kjent med nye, og det blir spennende å bli både mer sentrumsnær og mer praksisnær. Ikke minst blir det et privilegium å få være med på å forme etikkutdanningen på den institusjonen i Norge som utdanner mest helsepersonell!»

Moen er 34 år gammel og har doktorgrad i filosofi fra UiO fra 2013. Han var vært tilknyttet University of California, Berkeley og University of Oxford under mastergraden sin, ifølge Wikipedia.

I en SMS til Khrono gjentar Moen at det blir spennende å jobbe mer praksisnært.

«Det blir spennende å jobbe tettere på det praktiske. Det er ikke noe dramatikk i at jeg forlater UiO. Jeg er uansett ikke fast ansatt på UiO», skriver Moen.

Sammen med Aksel Braanen Sterri driver Moen filosofi-podkasten Moralistene, og er husfilosof i radioprogrammet Verdibørsen på P2. Han har også gitt ut bok om aktiv dødshjelp.

Powered by Labrador CMS