nhh

Oljefond-sjefen langet ut mot NHH-rektor — studentene setter pris på støtten

— Å høre at Nicolai Tangen deler vårt syn, er viktig, sier studentlederen ved Norges Handelshøyskole. Både studentene og Tangen vil ha mer fokus på undervisning.

Oljefond-sjef Nicolai Tangen gikk hardt ut, men har i ettertid sagt at han ikke mener at NHH-rektoren ikke gjør noe for studentene.
Publisert

Onsdag holdt oljefondsjef Nicolai Tangen den årlige Lehmkuhl-forelesningen ved Norges handelshøgskole (NHH) i Bergen.

Men det er samtalen Tangen hadde med NHH-rektor Øystein Thøgersen på scenen etter forelesningen som i ettertid har skapt overskrifter.

Ifølge studentavisen K7 Bulletin skal oljefondsjefen ha sagt at handelshøgskolen gikk i «helt feil strategisk retning».

— Da vi møttes tidligere og diskuterte strategien for NHH som dere utarbeider nå, snakket du om forskning i høyblokken og «bla, bla, bla». Din oppgave er å ivareta studentenes interesser, sa Tangen til Thøgersen på scenen, ifølge K7 Bulletin.

Tangen lurte også på hvorfor det var han og ikke Thøgersen som hadde meningsfulle samtaler med NHH-studenter på LinkedIn, og sagt at det var fordi Thøgersen ikke brydde seg.

Og ikke nok med det: Oljefondsjefen stilte også spørsmål ved hvorfor lønnen til en professor i Norge korrelerer med forskning og ikke kvaliteten på undervisning.

Har dialog med Tangen om høringssvar

Nå rykker flere studenter ved NHH ut og takker for støtten og søkelyset Tangen satte på den manglende oppmerksomheten på studentene og utdanningskvaliteten, skriver Dagens Næringsliv.

— Det å høre at Nicolai Tangen deler vårt syn, er viktig, sier lederen for studentforeningen ved NHH (NHHS), Stine Stolpestad, til avisen.

Stolpestad sier at studentforeningen er i dialog med Tangen for å få flere argumenter på blokken i sitt høringssvar til høgskolens strategi.

Også tredjeårsstudent Emma Weydahl Berg Helgevold mener det er betimelig at Tangen setter dette på dagsorden.

— Det virker som om forskning gir høyere status enn undervisning. Så det å heve statusen på undervisningsevne og vilje hadde vært en riktig prioritering nå, sier Helgevold til Dagens Næringsliv.

— Tangen slo inn en åpen dør

Like etter forelesningen onsdag, hadde NHH-rektor Thøgersen følgende kommentar til oljefondsjefen sine utspill fra scenen.

— Jeg oppfattet Tangens friske utsagn som et ektefølt innspill til å sette utdannelse generelt og tett kontakt mellom fagstab og studenter spesielt høyt på agendaen på NHH, slik som han har erfart fra Wharton. Dette er jeg rett og slett helt enig i, sa Thøgersen til K7 Bulletin, og viste til Tangens studietid ved handelshøgskolen Wharton School ved Universitetet i Pennsylvania i USA.

— Jeg vil antyde at Tangen slo inn en åpen dør. Dog, pushet fra Tangen skal vi bruke for å ta nye steg. Jeg liker å ha Wharton som benchmark, sa NHH-rektoren.

Thøgersen mener at studentene settes høgt også i NHHs strategi, hvor de første av fem satsingsområder handler om utdanning.

Jeg vil antyde at Tangen slo inn en åpen dør, svarer NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Tangen: — Aldri min intensjon

Søndag skrev oljefondsjefen selv en beklagelse til NHH-rektor Thøgersen på LinkedIn, etter alle skriveriene rundt forelesningen.

— Det kan ha blitt oppfattet som at jeg beskylder Thøgersen for ikke å gjøre noe for studentene. Det var aldri min intensjon og jeg beklager det. Det jeg refererte til var at noe jeg virkelig tror på. Universiteter og andre høyskoler bør fokusere enda mer på studentene, skriver Tangen.

Powered by Labrador CMS