Rektor Dag Rune Olsen kunne ikke feire at han fikk ny rektorjobb ved NTNU fredag, men deltok på julebordet ved Universitetet i Bergen. Foto: Jan Willie Olsen

Ønsket velkommen til kjøttfritt julebord

Julebord. Få sitteplasser, ikke kjøtt og rekordmange gjester. — Vi har ristet litt i tradisjonene, sier julebordskomiteen ved Universitetet i Bergen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julebordet til Universitetet i Bergen har i årevis vært som et tradisjonelt julebord. Det ville årets julebordskomité gjøre noe med.

— Vi har lenge hatt en tradisjonell oppskrift på julebord, som man har i mange store bedrifter. Den tradisjonen har vi ristet litt i, sier Synnøve Vindheim Svardal.

På mange måter har vi gitt litt nytt liv til den gamle trauste tradisjonen med julebord

Synnøve Vindheim Svardal

Les også: Dette var menyen til årets julebord

Få sitteplasser

Noen timer før gjestene ankom julebordet fredag kveld var Svardal og de andre i årets komité på plass for å gjøre de siste forberedelsene.

— Årets julebord er noe helt nytt. Derfor har vi også fått veldig mange svar på invitasjonene fra folk som aldri har vært med på julebordet, men som ville komme i år. På mange måter har vi gitt litt nytt liv til den gamle trauste tradisjonen med julebord, forklarer hun.

Kokkene gjør klar menyen til julebordet som dropper pinnekjøtt og ribbe. Foto: Jan Willie Olsen

I år droppet de kjøtt på menyen, men det ble fisk og mye annet til de sultne gjestene. De har også lagd en meny som skal få folk til å mingle mens de spiser.

— Maten er sånn at du kan ta den med deg og sette deg enten i kafeen, i sofaene vi har satt ut eller gå rundt og mingle. Det er en veldig sosial meny som har lagt opp til at folk er i bevegelse, sier julebordsjef Synnøve Myhre.

Positive reaksjoner

Det var Myhre som måtte i Dagsnytt 18 i november for å forklare hvorfor de mente det var riktig å gå for en kjøttfri meny i år. Etter at menyen ble kjent har reaksjonene haglet inn.

— Jeg har fått flere meldinger om at det så godt ut og at det var spennende meny, forteller hun.

I tillegg til denne nye vrien var det viktig for dem å invitere administrasjonen ved alle instituttene. Det ga rekordpåmelding på nærmere 260 gjester.

— Vi vet at mange har reagert på at julebordet har virket å bare være for sentraladministrasjonen tidligere. Derfor var det viktig for oss å få med ansatte der forskning og undervisningen faktisk foregår, sier Vindheim Svardal.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS