ansettelse

OsloMet har ansatt fire toppledere

Carl Christian Thodesen er ansatt i den nyopprettede stillingen som prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid.

OsloMet har ansatt disse fire. Øverst f.v. Carl Christian Thodesen og Tanja Storsul. Nederst f.v.:Kåre Hagen og Laurence Habib
Publisert Oppdatert

Styret ved OsloMet ansatte fredag fire toppledere:

  • Tanja Storsul som ny prorektor for forskning og utvikling.
  • Carl Christian Thodesen i den nyopprettede stillingen som prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid.
  • Laurence Habib som ny dekan for Fakultet for teknologi, kunst og design.
  • Kåre Hagen som leder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) (hans tredje åremålsperiode.)

Carl Christian Thodesen, som skal bekle den nye prorektorstillingen, kommer fra stillingen som dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design ved OsloMet, hvor han har vært ansatt siden 2019.

Feltet han skal lede omtales vanligvis som innovasjon.

Før han kom til OsloMet ledet han institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU. Thodesen har doktorgrad i materialer og statistikk fra Clemson University i South Carolina, og lang erfaring som sivilingeniør og forsker ved blant annet Sintef.

— Vi har fortsatt mer potensial

— Jeg gleder meg til å komme i gang i den nye prorektorstillingen. Vi gjør allerede veldig mye bra ved OsloMet, men har fortsatt mer potensial til å bidra positivt til samfunnet med våre fantastiske studenter og ansatte, som stadig har nye spennende idéer, sier Thodesen i en melding på Oslomets interne nettsider.

Flere ytret seg kritisk da styret ved OsloMet vedtok å opprette den nye prorektorstillingen. Innvendingene gikk blant annet på om stillingen var nødvendig, at den var uklart definert og at feltet like gjerne kunne blitt lagt under en av de andre stillingene i rektoratet.

Prorektor fikk ikke fortsette

Tanja Storsul, som er ansatt som ny prorektor for forskning og utvikling, kommer fra stillingen som direktør for Institutt for samfunnsforskning. Der har hun vært siden 2016, Før det jobbet hun i mange år ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, både som professor og instituttleder.

Nåværende prorektor for forskning og utviklingen, Per Martin Norheim-Martinsen, søkte på stillingen på nytt for fire år, men fikk den altså ikke.

Rektor Christen Krogh sier:

— Per Martin har gjort et svært godt arbeid i en viktig periode for OsloMet. Arbeidet hans har bidratt til at OsloMet har styrket sin posisjon som forskningsuniversitet, og han har bidratt vesentlig til økt profesjonalisering av forskningsadministrasjonen. Han har dessuten hatt en viktig rolle i å lede universitetets satsinger på bærekraft og innovasjon.

Senterleder får fortsette

Laurence Habib, som blir ny dekan for Fakultet for teknologi, kunst og design, kommer fra stillingen som leder for Institutt for informasjonsteknologi ved samme fakultet.

Habib har jobbet ved OsloMet siden 2004, og har før det erfaring fra det private næringsliv og instituttsektoren.

Kåre Hagen, som fortsetter som leder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved OsloMet, har tidligere vært instituttleder for Velferdsforskningsinstituttet NOVA, og har også ledererfaring fra BI der han var avdelingsleder mellom 2004 og 2010.

Powered by Labrador CMS