Smittespredning

Over 11.000 studenter har blitt hurtigtestet. Dette sier de første svarene

De første resultatene av massetestingen av studenter i Trondheim er klare.

Smitten fortsetter å stige ved NTNU og i Trondheim. Denne uken begynte de med massetesting av studentene.
Publisert Oppdatert

Tirsdag begynte massetestingen av studenter i Trondheim etter et stort smitteutbrudd i byen og ved NTNU. 11.000 studenter hadde levert inn hurtigtester onsdag kveld. Av de var det rundt 100 positive prøvesvar.

— Jeg fryktet langt flere, opp mot 300-400 positive prøver, sier kommunedirektør i Trondheim Morten Wolden til VG.

Sammen mann uttalte i lokalavisen Nidaros på mandag at smitten i Trondheim i stor grad var avgrenset til NTNU. Tirsdag ble det kjent at minst 250 studenter fra 56 studieretninger i byen hadde fått påvist koronavirus. Det førte til at de startet opp med massetestingen av 35.000 studenter. Studentene får utdelt en selvtest. Dersom testen er positiv, må studenten ta kontakt med smittevernkontoret for å få en ordinær koronatest.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Av de rundt 100 positive hurtigtestene som var kommet inn onsdag kveld kan det også være mulig at det tilhører andre grupper enn studentene.

Torsdag formiddag kunne kommunen melde om 150 nye smittende av covid-19 i Trondheim. Det er det høyeste smittetallet på ett døgn i kommunen så langt i pandemien. 115 av de smittede er i 20-årene. I tillegg skal de cirka 100 positive hurtigtestene følges opp med PCR-test, opplyser kommunen.

– Det er et urovekkende høyt tall. Men det er ikke veldig overraskende for oss at det er så mange. Vi har sett det over forholdsvis mange dager; det er mye smitte. Særlig knyttet til studentmiljøet, sier kommunikasjonssjef i Trondheim kommune Harry Tiller til NRK torsdag formiddag.

Powered by Labrador CMS