Vi ønsker å satse på en nasjonal avis med et redaksjonelt tyngdepunkt i Bergen, samtidig som vi ønsker å videreutvikle På Høyden som en lokalavis for og om Universitetet i Bergen, skriver Dag Rune Olsen, rektor ved Universitetet i Bergen. Foto: Siri Ø. Eriksen

Skal i dialog om avisredaksjon i Bergen

Khrono-medeier? Rektor Dag Rune Olsen presiserer at OsloMet og UiB skal i dialog om hvordan en Bergens-redaksjon med På Høyden og Khrono best skal organiseres.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Khronos oppslag 24. august om nasjonal universitetsavis heter det helt presist i overskriften at «Universitetet i Bergen går for eierskap i to aviser samtidig».

Vi ønsker å satse på en nasjonal avis med et redaksjonelt tyngdepunkt i Bergen, samtidig som vi ønsker å videreutvikle På Høyden som en lokalavis for og om Universitetet i Bergen.

I selve artikkelen refereres de videre til at jeg uttaler at tanken nå er at to uavhengige redaksjoner skal virke ved Universitetet i Bergen.

I vårt saksforelegg til styret om universitetsavis står det imidlertid at:

«UiB garanterer videre for at redaksjonen i Bergen tilføres minst tre årsverk som kan avsettes til å produsere stoff for Khrono. De redaksjonelle ressursene vil da være samlokalisert i en Bergensredaksjon. I videre dialog og forhandlinger om nasjonal universitetsavis må styringslinjene klargjøres».

Hvis UiBS styre gir tilslutning til videre forhandlinger, imøteser vi derfor en god dialog med OsloMet om hvordan den samlede redaksjonelle kapasiteten og kompetansen best kan organiseres i en Bergens-redaksjon.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS