Med falskt blod og tilsynelatende livløse pasienter, fikk sykepleierne prøvd seg på forhold som skulle ligne så mye som mulig på det man kan oppleve i en katastrofe. Foto: Petter Berntsen

Notert: Studenter var øvingsdukker på kriseøvelse

Øvelse. I flere dager fikk OsloMet-studenter være med på kriseøvelse med Heimevernet og spesialtrente sykepleiere - som pasienter.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste ukene har studenter fra sykepleie- og paramedic-utdanningene ved OsloMet sminket seg opp og kledd seg ut som skadede personer.

De har vært med på en omfattende øvelse som har foregått på Akershus festning i Oslo de siste ukene. Flere spesialtrente sykepleiere og folk fra Heimevernet har deltatt på øvelsene, Som forberedelse på å bli sendt til katastroferammede områder.

— Det er en fantastisk mulighet for studentene å lære fra erfarne sykepleiere, samtidig som de får være med på å teste et helt nytt konsept som kommer til å kunne hjelpe mange kriserammede mennesker, sier Carl Robert Christiansen, universitetslektor ved paramedic på OsloMet.

Det nye konseptet og øvelsene er i regi av verdens helseorganisasjon(WHO) og er et resultat av at WHO og EU så seg for dårlig rustet til Ebola-krisen i 2014. Med hjelp fra studentene ved OsloMet har nå kriseteamet blitt godkjent av WHO og er klare til å reise når krisen rammer.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS