Rektor Petter Aasen ved Universitetet i Sørøst-Norge. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Styret behandler utlysning av rektorstilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Rektor. Universitetet i Sørøst-Norge starter en ny rektorperiode fra 1. januar 2020. Sittende rektor Petter Aasen sier han kommer til søke — hvis styret etterspør den type kompetanse som han har.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Sørøst-Norge skal ha ny rektor fra 1. januar 2020. Petter Aasen har hittil hatt 12 sammenhengende år bak seg i rektorstolen, men ved tre ulike og etterhvert fusjonerte institusjoner.

— Hvis det nye styret viderefører den strategiske kursen som det tidligere styret har satt, og etterspør den type kompetanse og erfaring som jeg har, kommer jeg til å søke en periode til for å fullføre det arbeid og de prosessene som er iverksatt, sier Petter Aasen til Khrono.

Før sommeren signaliserte han at han vurderte å søke, nå har han bestemte seg.

Hvis styret etterspør den type universitetskompetanse jeg har, kommer jeg til å søke en periode til.

Petter Aasen

Han presiserer at han så langt hverken har lest eller hatt noe med forslaget til utlysningstekst og prosess som skal behandles i styremøtet fredag 13. september å gjøre.

Formelt i orden

Før sommeren sa daværende styreleder ved USN Rune Nilsen, at det ikke er noe formelt i veien for at Petter Aasen kan få en ny periode som rektor.

Han var rektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV), og før det rektor ved Høgskolen i Vestfold. 1. januar 2016 ble han rektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, etter fusjonen mellom HBV og Høgskolen i Telemark. Man kan kun ansettes som rektor i to perioder, men her er det snakk om ulike institusjoner.

— Vi har sjekket opp dette, og det er mulig med en ny periode siden det er blitt en annen institusjon, sier Nilsen.

Fire søkte sist

Det var fire som søkte rektorjobben ved daværende Høgskolen i Sørøst-Norge fra 1. januar 2016.

I tillegg til Petter Aasen, søkte dekan Heidi Kapstad ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap, professor Hermundur Sigmundsson ved NTNU og Terje Gjengedal som var seniorrådgiver i Norad.

Kapstad svarte Khrono i en sms i juni at hun ikke har noen planer om å søke igjen.

Petter Aasen er professor i utdanningsvitenskap, og er fortsatt aktiv forsker ved siden av rektorjobben. For noen måneder siden sa han til Khrono at han har som mål å publisere en artikkel eller et kapittel i en anerkjent kanal i året, og at hvis han har noen timer til overs gir det han mer å pusle med forskning enn å fylle ut reiseregninger.

Les også: Denne rektoren har ikke levert en eneste reiseregning i år

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS