Tiltalt

Politistudent skal ha blitt voldtatt av praksisveilederen sin

En politibetjent fra Nordland politidistrikt er tiltalt for å ha utnyttet sin stilling til å ha sex med flere kvinner. Han er også tiltalt for to voldtekter.

En student ved Politihøgskolen skal ha blitt voldtatt av sin praksisveileder ved Nordland politidistrikt. Bildet er fra Politihøgskolens campus i Oslo, men det er uvisst ved hvilket av høgskolens fire campus den kvinnelige studenten studerte.
Publisert Oppdatert

Spesialenheten for politisaker har tatt ut en svært alvorlig tiltale mot politibetjenten. Innholdet i tiltalen er først kjent nå, skriver VG, som har fått tilgang til tiltalen.

Det er totalt syv fornærmede kvinner i saken. Fem av dem skal politibetjenten fra Nordland politidistrikt ha utnyttet sin stilling for å ha sex med.

Men han er også tiltalt for voldtekt av to andre kvinner.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Redd for å miste studieplassen

En av disse er en politistudent han var praksisveileder for fra høsten 2017 til sommeren 2018 og som han skal ha innledet et forhold til, skriver VG.

Det startet med at han gav henne komplimenter og etter hvert innledet de et kjærlighetsforhold som de holdt skjult.

Men Spesialenheten for politisaker mener politistudenten utviklet et avhengighets- og tillitsforhold til politibetjenten, da hun var under veiledning.

Politistudenten skal ha vært redd for å miste studieplassen sin, og følte seg underordnet og tvunget inn i relasjonen, ifølge tiltalen, en situasjon politibetjenten utnyttet for å gjennomføre en rekke samleier med kvinnen.

Ifølge tiltalen skal politibetjenten i juli 2018 ha voldtatt den kvinnelige politistudenten. Hun skal ha sagt nei, bedt han om å stoppe og forsøkt å sparke ham bort, men politimannen fortsatte likevel, det som ifølge tiltalen, beskrives som et smertefullt seksuelt overgrep, skriver VG.

Nekter straffskyld

Politimannen nekter straffskyld. Det opplyser politimannens forsvarer, John Christian Elden.

— Han mener straffelovens bestemmelser ikke er overtrådt, skriver Elden til VG.

Det er oppnevnt flere bistandsadvokater for de fornærmede kvinnene i saken. Janne Rebecca Fjelnseth representerer en av kvinnene.

— Det har vært en vanskelig situasjon for min klient. Hun opplever saken som en belastning. Hun ser frem til å forklare seg for retten, men ventetiden frem til januar 2022 blir også vanskelig, sier Fjelnseth til VG.

Powered by Labrador CMS